İçme suyu ihalesi tartışması Başkan Gökhan; “Herşey tamam ödenek yok”

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin Çanakkale ziyaretinde gündeme gelen Çanakkale İçme suyu ihalesi ile ilgili Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açıklama yaptı. Bakan Pakdemirli’nin “Belediye’nin imar değişikliğini bekliyoruz” açıklamasına, Başkan Gökhan, “İmar ve planlar hazır ödenek yok” cevabını verdi.

İçme suyu ihalesi tartışması Başkan Gökhan; “Herşey tamam ödenek yok”

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin Çanakkale ziyaretinde gündeme gelen Çanakkale İçme suyu ihalesi ile ilgili Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açıklama yaptı. Bakan Pakdemirli’nin “Belediye’nin imar değişikliğini bekliyoruz” açıklamasına, Başkan Gökhan, “İmar ve planlar hazır ödenek yok” cevabını verdi.

08 Mart 2019 Cuma 20:00
İçme suyu ihalesi tartışması Başkan Gökhan; “Herşey tamam ödenek yok”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İçme suyu ihalesi tartışması ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Gökhan basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Son günlerde içme suyu arıtma tesissimizle ilgili Çanakkale gündemine düşen bazı spekülatif konularla ilgili kamuoyuna açıklama yapıyorum. İçme suyu artıma tesisimiz Belediyemizce 2013 yılından beri çalışmalarımız sürüyordu Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile birlikte. Sonuçta 2017 senesinde ihalesi yapıldı. Biz yer teslimini yaptık. Fakat geldiğimiz nokta o zamanda ödeneğinin olmadığını gördük. Müteahhitte yer teslimini yaptık. İnşaatın başlamasını beklerken Devlet Su İşleri ile teknik konularda yazışmalarımız oldu. Tamamen ihalenin dışında yapımıyla ilgili değil, teknoloji değişikliği için değil tamamen vaziyet planıyla yerleşim ile ilgili bir önerimiz oldu. Bu öneridir ihaleyi durduracak bir konu yoktur. Devlet Su İşleri ile ilgili şifahen yazışmada yapılmıştır. Bunların yapılması için müteahhit beklenmektedir. Bunların yapılması için müteahhittin ortaya çıkması lazım ki, bu önerdiğimiz doğru olan konularda bir sonuç alabilelim.” dedi.

Başkan Gökhan,  “Burada yerel bir teknolojik değişme veya mevcudun küçültülmesi gibi proje ile ilgili bir konu yok. Bu tamamen o alana belediyenin arsası üzerindeki yerleşimdeki bir değişiklik çok basit bir değişiklik. Hatta Devlet Su İşler bu değişlik olunca arkadaki idari binanın da öne alınmasını da yapalım diye kendileri önerdi. Tesise gelecekler bir boy tesisin ilerisinden geçiyordu. Bu şekilde karşılıklı görüşmeler devam ediyordu. Bu arada yatırım yapılması gerekiyordu. Fakat ödenek bir türlü oluşmadı. 2018 yılında 1 liralık ödenek vardı. 2019’a girerken tekrar ödenek soruldu. Niye başlamadı bunun ödeneği ne oldu diye. Cumhurbaşkanı’nın genelgesi biz gönderildi. Dendi ki 2019 yılı sonrasına aktarılacak yatırımlar içerisine girdiğini gördük. 50 bin lirada ödenek olmuş sadece ve resmi gazetede yayınlanmış. Bizim bu konuda değiştirmemiz gereken bir şey yok. Ne imar planı değişikliği ne de belediyenin başka yapması gereken bir şey var. Tamamen Devlet Su İşlerinin teknik bir konu. Ödenek olmadığı için ortada müteahhit olmadığı için bu konuda herhangi bir ilerleme sağlanamamaktadır. En son geldiğimiz noktada 2019 sonrası yatırımlar içerisinde yer aldığını görüyoruz. Çünkü biliyorsunuz ekonomik krizden dolayı yatırımlar başlamamış, ihalesi olup ta başlamamışlar dahil bunlar ötelendi. Ekonomik program gereği. Yoksa onun dışında belediyenin yapacağı ne imar planı tadilatı var, ne bir yazının değiştirilmesi söz konusu. Tamamen Devlet Su İşleri Belediye arasındaki yazışmalar. Bunun dışında Devlet Su İşlerinde şu şekilde yapın diye bir yazı yok.” şeklinde konuştu.

Başkan Gökhan; “Bu siyasi yatırım değil. Ayhan Gider ödenek çıkarsın teşekkür ederiz”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, herşeyin hazır olduğunu vurguladı. Gökhan, “Bunu bahane edip sanki bir yazışma varmış gibi bahane edip yatırımdan vaz geçilmemesi gerekir. Eğer Ayhan Gider çok arzu ediyorsa ki, ettiğini biliyorum. Bir an önce ödeneğini çıkarsın. Müteahhit gelsin yatırıma başlayalım. Onun dışında kent halkını tehdit eder gibi işte bir şey olursa biz bunu yaparız ödenek buluruz gibi sözler yakışık almıyor. Çünkü bu kent halkı sadece CHP’lilerden oluşmuyor. Her türlü AKP’li de var MHP’li de var. Bu kent halkının esenliği ile ilgili bir yatırım siyasi bir yatırım değil. Onun için bence bir an önce ödeneğinin çıkartılıp öyle bir imkanı varsa, bir an önce inşaatın başlamasına fırsat yaratabilir. Kendine de teşekkür ederiz bu bağlamda. Onun dışında bir aksaklık söz konusu değil.

AK Parti ne demişti?

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin Çanakkale ziyaretinde konuyu gündeme getirip ihaleyi dile getirmişti. AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, “Bir de Sayın Bakanımıza başka bir sorundan bahsettik. Dedik ki biz, DSİ, Çanakkale İçme suyu için ihale yaptı. Şantiye kurdu. Fakat Belediye Başkanımız birkaç konuşmamıza rağmen hala ödenek yokluğundan işin yürümediğini söylüyor. Bize ödenek aktarır mısınız? Dedik. O da araştırdı, bize gelen bilgi ona da geldi. Sanırım kendisi söyleyecektir” şeklinde konuşmuştu. 

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ise, “Bu tesis günlük 100 bin metreküplük bir tesis. Hem Çanakkale bölgesini hem de Kepez’i besleyecek. Bu arıtma ile ilgili her şeyimiz hazır. İhaleyi yapmışız, yer teslimini yapmışız. Müteahhitti işe başlatmış. Ama belediye ile olan imar değişikliğinden dolayı belediye bunu çözün öyle başlayın demiş. Yani belediye bugün, bu saat, bu dakika değiştirirse bunu, yani bizim projemizde olan şekline getirirse biz bugün itibariyle bu arıtma tesisine başlamaya hazırız. Bunu da kamuoyuna buradan bildirmiş olalım” diye konuşmuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol