Işık; “2019 için adayım”

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, 2019 yerel seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Işık; “2019 için adayım”

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, 2019 yerel seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

09 Eylül 2018 Pazar 12:40
Işık; “2019 için adayım”

Yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, “Partim görev verirse, 2019 yerel seçimlerinde de adayım” dedi. Basın toplantısına belediye meclis üyeleri Zafer Taşkın, Ergün Tulnay, Birol Özlenir, Levent Özcan, Erhan Sürer, Recai Cesur da katıldı. 4.5 yıldır Biga için çalıştıklarını belirten Başkan Işık; “7 gün 24 saat zamanımızı kentimiz için tüketiyoruz. Doğup büyüdüğüm ve bundan sonra da yaşamayı planladığım Biga’ya hizmet etmek benim için bir onur. Bu süre içinde ‘eleştirileri önemsemek’ genel bakış açımız, çalışma prensibimiz oldu. Bu nedenle Halk Masa sistemimizi hayata geçirdik. Belediyeyi halka açtık. 55 binin üzerinde istek, şikayet, öneri tarafımıza ulaştı ve büyük çoğunluğunu çözüme kavuşturduk. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve halktan gelen tüm görüş ve önerileri dikkatle inceledik. Gerekli düzeltmeleri yapmakta tereddüt etmedik. Karalama amaçlı kara propaganda faaliyetleri dışındaki olumlu ve olumsuz tüm eleştirilere değer verdik. Zaten bu eleştirilere verdiğimiz önem, işlerimizin de beğenilmesine neden oluyor.Hiçbir yanlışın içinde olmamak için büyük özen gösteriyoruz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok Allaha şükür. Ancak belirli iletişim araçları kullanılarak düzenli bir şekilde üretilen her yalana yanıt vermemiz mümkün değil” dedi.

“Trafik ve otopark sorunu çözülecek”

“Galericiler Sitesi kuracağız. Yemciler için Göktepe tarafında kooperatif çalışması var” diyen Başkan Işık; “İdriskoru’nun Doğtaş ve YTS bölgelerinde; inşaat malzemesi ticareti yapanlar ya da tonajlı araçların kullanıldığı iş kolları için depolar yapacağız. Biga kent içindeki yoğunluk üreten iş kollarını Biga’nın dışına taşımaya başlayacağız. Galericiler Sitesi bunun bir başlangıcı. Yine otoparkla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İçdaş garajı ile Atatürk Köprüsü arasında 350 araçlık bir otopark çalışmamız var. İniş-çıkışlar ile yaya köprüsünü de yapacağız. Katlı otoparkımız tamamlandı. TSE’den asansörlerin onayını bekliyoruz. Onay gelince de katlı otoparkımızı da kullanıma açacağız. Orada da 200 araç kapasiteli bir otoparkımız olacak. Otopark ilgi görür ve yoğun kullanılırsa 2 kat daha çıkma yani 60 araç daha ekleme imkanımız var. Projesini 8 kata göre hazırlattık. Şuan için çok yüksek olmasın diye 6 kata göre yaptık. İleride 2 kat daha yükseltebiliriz. Adaspor ile Arapdede Köprüsü arasında çalışmalarımız devam ediyor. Kafeteryası, çocuk oyun alanları, mesire alanı, otoparkı ile birlikte o alanımızı da kullanıma açacağız. Aynı şekilde Avcılar Köprüsü ile Hacımadan Köprüsü arasında 20 bin metrekarelik bir alan var. 11 bin metrekaresinin sahipleriyle ile anlaştık. Bu alanları belediyeye kiraladık. İnşallah geri kalan kısımları da alıp o alanı da tamamladığımızda, otopark alanları üretilmesi ve yoğunluk oluşturan sektörlerin dışarı taşınmasını da ekleyince, kent içinde önemli oranda bir rahatlama olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“600 sosyal konut yapacağız”

Başkan Işık sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sosyal konut projemizi hayata geçirdik. Birinci etabına Namazgah altındaki belediyemize ait alanda 100 konutla başlayacağız. Ondan sonra Bademlik ve Çiçeklidede Mezarlığı bölgesinde belediyemize ait alanlarda da sosyal konut projemizin ikinci ve üçüncü etap projelerini gerçekleştireceğiz. Toplamda yaklaşık 600 konut üretmeyi planlıyoruz. İlk etabın temelini bir aksilik olmazsa Ekim ayı içinde atacağız. Müracaatları alıyoruz. Çok ciddi bir talep var. Köylerden ve diğer ilçelerden talepler geliyor. Biz öncelikle Biga merkezde yaşayan, evi olmayan ve ekonomik durumu çok iyi olmayan kentlilerimizin bundan yararlanmasını istiyoruz.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol