Kana kana su içti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi'nde 84 yaşında böbrek nakli olan Ümmü Tuna, sağlığına kavuştu ve kana kana su içti.

Kana kana su içti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi'nde 84 yaşında böbrek nakli olan Ümmü Tuna, sağlığına kavuştu ve kana kana su içti.

18 Aralık 2018 Salı 17:24

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Ümmü Tuna, 3 ay önce böbrek nakli için ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi’ne başvurup sıra beklemeye başladı. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin böbreği, Ümmü Tuna'ya, yapılan testler sonucu doku uyumu olumlu çıktı. Başarılı operasyon ile sağlığına kavuşan Ümmü Tuna, 13 yıldır bağlı yaşadığı diyaliz makinesinden kurtuldu. Tuna, operasyonun ardından kana kana su içti. ÇOMÜ Organ nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan yaptığı açıklamada; “Ameliyat sırasında ve sonrası sıkıntı yaşar mıyız gibi endişelerimiz oldu. Ama Ümmü Hanım o süreçte çok motiveydi. Biz de gerekli testleri yaptık. Diğer doktorlar da ameliyat olmasında sakınca görmeyince 3 saatlik operasyonla ameliyatını gerçekleştirdik. Yaşlı bireylerde böbrek nakli konusunda birtakım sakıncalar vardır. Genel olarak, yaklaşık 65 yaş üstündeki hastaların böbrek nakli çok uygun olmadığı yönünde. Ancak son yıllardaki çalışmalar, ilaç ve teknolojik anlamdaki ilerlemelerle bu hasta grubunda da böbrek nakli işlemi başarıyla gerçekleşmektedir. Özellikle, ameliyat sonrası kalp ve akciğerde çıkan hastalıklardan, takılan böbreğin ömrünün kısa olmasından veya takılan böbreğin hastanın ömrüne çok bir katkısı olmayacağı düşünüldüğünden, genel yaklaşım 70 yaş üstü hastalara böbrek takılmaması yönünde.  Kendisi, Bakanlıktan aldığım verilere göre, Türkiye'de böbrek nakli yapılan en yaşlı hastalardan biri. Hastamıza yeni böbreğiyle daha sağlıklı, daha uzun ömürler diliyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 18.12.2018 18:04
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleComuOrgannakli
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol