Kedi köyü değil yarı açık cezaevi

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

Kedi köyü değil yarı açık cezaevi

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

07 Ekim 2018 Pazar 13:52
Kedi köyü değil yarı açık cezaevi

AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, beraberindeki hayvan severlerle birlikte, Çanakkale Belediyesi’nin kedi köyü dediği ancak kedi köyünden ziyade kedi hapishanesi olan tel örgülerle çevrilmiş ve kapısında kilit olması nedeniyle hayvan severlerin giremediği alanda bazı incelemelerde bulundu. Yoldan geçen çevre sakinleri ile konuşan Başkan Yıldız, çevre sakinlerinden “hemen taşıt yolunun yanında olması nedeniyle her gün en az bir kedinin yolda ezilerek ve yerin çok fazla rüzgâr alması sebebiyle soğuktan korunmak için girdiği arabanın altında kalarak öldüğünü, aynı zamanda hasta hayvanların olduklarını ve tedavilerinin yapılmadığını, zaten tedaviye ilişkin bir ekipmanın da olmadığını, yerin son derece yanlış olduğu bilgisini edindi.

Kedi köyünün içler acısı hali ortada

İncelemelerinin ardından konuşan Başkan Yıldız; “Çanakkale Belediyesi maalesef her alanda olduğu gibi can dostlarımızın barınması, tedavisi, rehabilitasyon ve beslenmesi konusunda da sınıfta kalmıştır. İşte Kedi Köyü dedikleri yer aslında yarı açık cezaevi. Kedi köyünün içler acısı hali ortada. Hayvanlar Çanakkale’mizde gerçek hayvan severlerin yardımı ile hayatta kalıyor. Aslında Çanakkale Belediyesi’nin mevcut bütçesi ile kronikleşmiş bu sorunların çözümü mümkünken, içlerinde gerçekten hayvan sevgisinin olmaması, yaptıkları işlerin işte bu kedi köyü gibi hep göstermelik olması nedenleriyle sorunlar hep çözümsüz kalıyor” dedi.

Başkan Yıldız söz verdi

“Buradan şunun sözünü vermek istiyoruz. 6 ay sonra yapılacak seçimlerde inşallah Çanakkale Belediyesi’ni aldığımız zaman bu sorunların hiç birisi kalmayacak” diyen Başkan Yıldız; “Çanakkale’ye yakışan doğa ve kentleşme ile uyumlu, hayvanların barınması, bakımı, tedavisi ve rehabilitasyonu için bir barınak yapacağız. Kentimizi hem insanların hem hayvanların özgürce yaşayabileceği, hayvan dostu bir kente, belediyeye kavuşturacağız. Bunun yanında can dostlarımızı örneğin şehir dışına çıktığımızda bırakabileceğimiz, emanet edeceğimiz, bir evcil hayvan pansiyonumuz yok. Bunu da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiGültekin Yıldız
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol