Kursiyerler sertifikalarını aldı

Ayvacık Kaymakamlığı, Çanakkale İl/Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Antepfıstığı Aşılama Kursu’nu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Kursiyerler sertifikalarını aldı

Ayvacık Kaymakamlığı, Çanakkale İl/Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Antepfıstığı Aşılama Kursu’nu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

10 Temmuz 2019 Çarşamba 15:46
Kursiyerler sertifikalarını aldı

Törene; Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Emre Önem, Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Ekici, Ayvacık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuray Çetin, Köy Muhtarları, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı. Törende konuşan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ; “Çanakkale’de 112 farklı ürün yetiştirilmekte. Bunlardan bir tanesi de antepfıstığıdır. Biz birkaç yıldır Antepfıstığı Aşılama Projesi kapsamında antepfıstığının aşılanması ve bakımı hakkında neler yapılması gerekiyorsa bunları üreticilerimize aktarmaya çalıştık. Çanakkale İl Özel İdaresi’nin finanse ettiği Antepfıstığı Aşılama Projesi ile 170 bin göz aşısı yapıldı. Son 4 yılda 23 bin ağacın aşılamasını yaptık. 2018 yılında yaklaşık 100 ton antepfıstığı elde edildi. Üretimi diğer illerle kıyaslamıyoruz ama ek gelir olması sebebiyle bizim için çok önemli. Bu yüzden Çanakkale İl Özel İdaresi ve Genel Bütçeden bu konuda çeşitli projeler yapıyoruz. Bu projeleri özelliklede kurs bölümünü Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yürütüyoruz. Bu sene Ezine ilçemizi de bu kurslara dâhil ettik. Ayvacık İlyasfakı köyünden 21 ve Ezine Köseler köyünden ise 22 kursiyerimiz var. Bugün sertifikalarınızı vereceğiz. Ayrıca size müjdeli bir haberim var. Birkaç ay içerisinde 20 kursiyerimizi teknik gezi kapsamında Gaziantep’e götüreceğiz. Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü’nde 6 gün uygulamalı eğitim verilecek” dedi.

Antepfıstığı bizim için büyük bir nimet

Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik ise; “Türkiye’de Kırsal Kalkınma açısından alternatif ürünlerin üretilmesi ve bölgesel olarak geliştirilmesi önem arz etmekte. Ayvacık İlçemizde alternatif ürün olarak antepfıstığı bizim için büyük bir nimet. Bununla ilgili İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz koordineli bir şekilde çalışarak ortaya güzel bir çalışma çıkardılar. Artık yetiştiricilerimiz antepfıstığının nasıl yetiştirileceği, aşılamaların nasıl yapılacağı ve antepfıstığı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldular. Gelecek açısında antepfıstığının yetiştirilmesi, çoğaltılması ve gelir getirici kaynağının daha fazla artması konusunda bu çalışmaları çok kıymetli olarak değerlendiriyorum.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol