Kusi kapsamında üyelere ziyaret

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Kamu-Sanayi ve Üniversite İşbirliği (KUSİ) kapsamında, Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi işbirliğinde üye ziyaretlerinde bulundu.

Kusi kapsamında üyelere ziyaret

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Kamu-Sanayi ve Üniversite İşbirliği (KUSİ) kapsamında, Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi işbirliğinde üye ziyaretlerinde bulundu.

12 Kasım 2018 Pazartesi 12:55
Kusi kapsamında üyelere ziyaret

Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve KUSİ Çalışma Grubu üyesi Doç. Dr. Özgür Özay, ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi temsilcisi İbrahim Çölgeçen ve ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru’dan oluşan ekip, Oytunlar Orman Ürünleri İnşaat Nakliye Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Varlı Plastik İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ‘ni ziyaret ederek KUSİ çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Portalı olan kusip.gov.tr (KÜSİP) ile; Kamu, Üniversite ve Sanayi kuruluşları, girişimciler, yatırımcılar arasında ortak işbirliği ve etkileşiminin sağlanacağı sanal bir platform hazırlandığını, paydaşlarının tek bir nokta üzerinden, Ar-Ge fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara, bilgi kaynaklarına kolay ve hızlı bir şekilde erişebileceklerini belirtti.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve KUSİ Çalışma Grubu üyesi Doç. Dr. Özgür Özay; Kamu Sanayi İşbirliği Portalı (KUSİP) kusip.gov.tr veya Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (USİMP) usimp.org.tr port allarını firmaların inceleyerek üye olmalarını tavsiye etti. Doç. Dr. Özay firmaların, yenilikçi yatırım ve ürün geliştirme faaliyetleri öncesinde bu portallardan bilgi alabileceklerini belirterek, akademik anlamda Üniversitenin her zaman firmaların yanında ve işbirliği halinde olduklarını söyledi.

Genel Sekreter Sema Sandal; “Oda olarak bölgemizde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği’nde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal yenilik ekosisteminde bu işbirliğini geliştirerek, üyelerimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için çalışıyoruz. Yönetim Kurulumuz gerçekleştirilen bu çalışmalara koşulsuz destek veriyor. Üyelerimizin her alanda rekabet edebilirliğini ve yenilikçilik kapasitelerini geliştirmeleri için gayret sarf ediyoruz.” diyerek konuyla ilgili olarak Oda üyelerinin sorularını cevaplamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Kusi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol