Mehmetçik'ten göz yaşartan destek (VİDEO)

Sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiklerimiz, aralarında topladıkları paraları yardıma muhtaç çocuklara harcanması için Çanakkale Güç Birliği Platformu’na gönderdi. Yapılan yardımı bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Güç Birliği Platformu Başkanı Nadide Altın gözyaşlarına boğuldu.

Mehmetçik'ten göz yaşartan destek (VİDEO)

Sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiklerimiz, aralarında topladıkları paraları yardıma muhtaç çocuklara harcanması için Çanakkale Güç Birliği Platformu’na gönderdi. Yapılan yardımı bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Güç Birliği Platformu Başkanı Nadide Altın gözyaşlarına boğuldu.

08 Şubat 2019 Cuma 14:10

Üyeleri doktor, avukat, akademisyen gibi meslek gruplarının yanı sıra ev kadınları ile emeklilerden oluşan ve 2017 yılında kurulan Çanakkale Güç Birliği Platformu, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya devam ediyor. Çanakkale Güç Birliği Platformu Derneği’nin başlattığı, ‘Üşüyen Çocuğumuz Kalmasın’ kampanyasına sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiklerden destek geldi. Kendi aralarında topladıkları parayı, önce derneği arayarak bilgilendiren ve ardından dernek hesabına yatıran Mehmetçikler, yaptıkları yardım ile Türk askerinin duruşundaki asaleti bir kez daha gösterdi. Yapılan yardım karşısında gözyaşlarına boğulan Güç Birliği Platformu Derneği Başkanı Nadide Altın; "Sevgili Mehmetçiklerimiz, bu anlamlı bağışınız sayesinde en az 60 çocuğumuz ve aileleri mutlu olacak. Herkes adına teşekkürlerimizi, minnetimizi, sevgilerimizi, saygılarımızı gönderiyoruz" dedi.

Sosyal medyada yapılan "100 Yol Arkadaşı Arıyorum" çağrısıyla faaliyetine başlayan platform; kadın, çocuk, gençlik, tespit, etkinlik, yaşlılar, kültür sanat, ödül ile esnaf komisyonları aracılığıyla yardımlarını sürdürüyor. Platforma bir destek de Suriye'deki Türk askerinden geldi. Kuruluşun yöneticilerine ulaşan Mehmetçikler, çocuklara giysi ve bot yardımı için topladıkları 7 bin 405 lirayı gönderdi. Çanakkale Güç Birliği Platformu Başkanı Nadide Altın, kuruldukları günden bu yana geçen 15 ayda hayırseverlerin katkılarıyla binlerce kişiye ulaşarak ihtiyaç sahiplerine yardım ettiklerini söyledi. Altın, 28 Ocak'ta kendisinin cep telefonuna, "İş arkadaşlarımız ile aramızda bir miktar para topladık. Yardıma ihtiyaç duyan çocuklar için elbise, mont ve bot alalım dedik. Fakat ihtiyaç sahiplerine ulaşamadık. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Parayı dernek hesabınıza yollasak ihtiyaç sahiplerine ulaşıp dağıtabilir misiniz?" yazılı bir mesaj geldiğini ifade etti. Mesajı gönderen askerle irtibat kurduğunu belirten Altın, parayı platformun hesabına yatırabileceğini söylediğini aktardı.

Altın, Türkiye'den kilometrelerce uzakta, Suriye'de vatan savunmasında bulunan bir askeri birliğin bu davranışından onur ve gurur duyduklarını vurguladı. Askerlerin, platformun varlığından sosyal medya sayesinde haberdar olduğunu dile getiren Altın, bu paranın yardıma muhtaç çocuklar için toplandığını söyledi. Altın; "Şimdi bizde çok büyük bir emanet var. Tüm arkadaşlarımla her zaman olduğu gibi gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Aynı amaca hizmet ettiklerinden emin olduğumuz diğer derneklerimize de bildirip, onların bildikleri kişileri de katıp daha çok çocuğa dokunmaya çalışıyoruz. Herkes bu konuda alarma geçti. Çocuklar için yapılacak alışverişi de Çanakkale'deki bize en uygun fiyatları verebilecek esnafımız ile yapacağız. Bağlantılı olarak onlara da yardımcı olunacak. Önümüzdeki hafta içinde emanetler yerine ulaşacaktır. Sevgili Mehmetçiklerimiz, bu anlamlı bağışınız sayesinde en az 60 çocuğumuz ve aileleri mutlu olacak. Herkes adına teşekkürlerimizi, minnetimizi, sevgilerimizi, saygılarımızı gönderiyoruz. Allah'ım sizi, vatan savunmasındaki tüm Mehmetçiklerimizi korusun" diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 10.02.2019 11:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol