Müteahhitler, yabancıya satış yasağının kaldırılmasını istiyor

Çanakkale Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu, basın mensupları ile bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Müteahhitler, yabancıya satış yasağının kaldırılmasını istiyor

Çanakkale Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu, basın mensupları ile bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

27 Nisan 2018 Cuma 15:35
Müteahhitler, yabancıya satış yasağının kaldırılmasını istiyor

Truva Otel’inde düzenlenen basın toplantısına Çanakkale Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Vural, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Vural; “Yeni seçilmiş bir yönetimimiz var ve ülkenin gündemi son derece yüklü. Malum gündemde seçim var. Seçiminde sonuçlarını belirleyen en önemli etmenlerden biride ekonomi. Ekonomide de en itici güç inşaat sektörü. Bizler şehrimizdeki konut sektörü temsilcileri olarak bu konudaki duygu ve düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Çanakkale ülke coğrafyasında pozitif ayrışan, geçen yıl ülke genelindeki konut sektörü artışını ortalamasının üstünde rakamlara ulaşan bir kenttir. Buda Çanakkale’nin dışarıdan göç alan bir kent olduğunun göstergesidir. Tabi bunda coğrafyamızın, insan yapımızın, kaliteli ve modern bir kent olmamızın ve hükümet yatırımlarının etkisi var” dedi.

“Çanakkale’ye olan ilgi her geçen gün artıyor”

“Yapılmakta olan boğaz köprüsü, Çanakkale ekonomisine, insanların istikbaline dair Çanakkale’yi tercih etmelerinde en büyük etken” diyen Vural; “Birde malum bu yıl Troya yılı. Troya müzesi bitmiş oluyor ve Troya ismi bütün dünyada bilinen, bütün dünyada pazarlanabilen bir ürün. Bu bağlamda Çanakkale’de biz iyi, yeterli ve nitelikli göç aldığımızı belirtebiliriz. Malum son 3, 4 aydır devam eden ülkedeki kış şartları, Afrin Operasyonu ve genel siyasetteki belirsizlikler insanların konut alım heyecanını bir nebze dindirmiş idi. Buna artan kredi faizlerini de ekleyebiliriz. Seçimlerin belirlenmesiyle beraber ve erken seçimin ülkenin önünü açacağı düşüncesi ile beraber vatandaş tekrar konut alım talebine yöneldi. Bu bağlamda Çanakkale’ye olan ilginin artacağına ve artarak devam edeceğini düşündüğümüz için mutluyuz.” şeklinde konuştu.

“Hepimizin ortak amacı Çanakkale”

Vural sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Biz yaşanabilir bir dünya şehrini, dünya vatandaşlarıyla da paylaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunun içinde yabancıya satış yasağının kaldırılması, derneğimizin ve yeni seçilen ÇTSO Yönetimi ile diğer STK’larında en önemli gündemi. Burada hepimizin hedefi Çanakkale’de yaşamak isteyen yabancıya konut satmak. Arsa, tarla, zeytinlik, fidanlık o bu değil konut. Öyle olduğunda bunlar bizim başımızın tacı olurlar. Onları iyi misafir ederiz. Otellerimiz, restoranlarımız, iş yerlerimizden alışveriş ederler ve Çanakkale’nin aktif ve nitelikli nüfusu artar. Bu bağlamda sizlerden de bu girişimimize destek rica ediyoruz. Bu hepimiz için çok önemli bir konu. İnşallah bu düşünceyi, tüm aktörleri ile birlikte hayata geçirmeyi başarırız.”

“Bu sinerji Çanakkale’nin birlikteliğine olumlu yansıyacaktır”

“Bilindiği üzere ÇTSO Yönetim Kurulu yapılan seçim ile yenilendi ve Çanakkale tarihinin en genç yönetimi oluşturuldu. Onları kutluyoruz” diyen Vural; “ÇASİAD’ıyla, odasıyla, borsasıyla, bizler gibi diğer STK’lar ile bu dönem daha iyi bir hava yakalanabilir havası var. En azından ÇTSO ile ilgili mutluluğumuz şudur, çok uzun yıllardan beri devam eden müdür suntası sona erdi. Çanakkale Kordonu’nda yürüyen, çek ödeme derdi olan, buradaki sorunları bilen bir ekip yönetime geldi. Buradan sizlerin vesilesi ile onlara başarılar diliyoruz. Bu dönemdeki birliktelik, bu sinerji Çanakkale’nin birlikteliğine olumlu yansıyacaktır” şeklinde konuştu. Müteahhitler Birliği Başkanı Vural konuşmasının ardından daha önceki yönetimde görev almış isimlere teşekkür plaketi sundu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleMüteahhitler
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol