Ödül alan eserler belirlendi

Gelibolu Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşku ve heyecanını aşılamak amacıyla düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği yarışmada dereceye giren eserler belirlendi.

Ödül alan eserler belirlendi

Gelibolu Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşku ve heyecanını aşılamak amacıyla düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği yarışmada dereceye giren eserler belirlendi.

19 Nisan 2018 Perşembe 13:30
Ödül alan eserler belirlendi

Gelibolu Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen, resim, şiir ve kompozisyon olmak üzere üç dalda yapılan "Atatürk Milli Egemenlik ve Dünya Barışı” konulu yarışma sonuçlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşku ve heyecanını aşılamak, çocukların resim, şiir ve kompozisyona olan ilgilerini desteklemek amacını da taşıyan yarışmanın seçici kurulu, eserleri değerlendirerek dereceye giren öğrencileri açıkladı.

Gelibolu Belediyesi’ne ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışması için toplam 56, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışması için toplam 90 eser teslim edildiği bildirildi. Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Çoban, Deniz Cankara ile edebiyat ve resim öğretmenlerinden oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda ilkokullar arası şiir kategorisinde Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu’ndan Yağmur Ece Koşar birinci, 75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndan Ada Uçgun ikinci, 75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndan Ece Akdağ üçüncü oldu. Bu dalda Gazi Süleyman Paşa İlkokulu’ndan İlkem Cemre Coşkun’un eseri mansiyon ödülüne layık görüldü. Aynı kategoride ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada ise 100.Yıl Barış Ortaokulu öğrencisi Asya Özdem birinci olurken, Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu’ndan Yağmur Taşdeniz ikinci, Namık Kemal Ortaokulu’ndan Elif Nur Acar üçüncü oldu. Bu grupta Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Rukiye Gülfidan’ın eseri de mansiyon ödülüne layık görüldü. Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon kategorisinde toplam 10 eser yarıştı.  100.Yıl Barış Ortaokulu’ndan “Vatan sağolsun” eseri ile Nehir Zincir birinciliği, aynı okuldan “Yüzyılın lideri” isimli eseri ile Begüm Lafcı ikinciliği ve Namık Kemal Ortaokulu’ndan “Ulusal Egemenlik” isimli eseri ile Tuana Şimşek üçüncülüğü elde etti. Bu kategoride, seçici kurul tarafından mansiyon ödülüne Gelibolu İmam Hatip Lisesi’nden “Geleceğe Bir Fidan” eseri ile İlvenur Aslan layık görüldü. Diğer yandan ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim dalında;  ilkokullar arasında 75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndan Sude Varış birinci, 26 Kasım İlkokulu’ndan Meryem Kübra Çinko ikinci, Orgeneral Eşref Bitlis İlkokulu’ndan Azra Yıldız üçüncü oldu. Orgeneral Eşref Bitlis İlkokulu’ndan Zümra Kılınç bu dalda mansiyon ödülüne layık görülen eser oldu. Aynı kategoride ortaokul öğrencileri arasında Namık Kemal Ortaokulu’ndan Polat Pulat birinci olurken, ikinci Namık Kemal Ortaokulu’ndan Nisa Nur Sakik, üçüncü Hakimiyeti Milliye Ortaokulu’ndan Mehmet Can Durgut oldu. Bu dalda mansiyon ödülüne de jüri tarafından Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Kubilay Tunç görüldü. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin hediye çekleri ve teşekkür belgeleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlama programı içerisinde saat 13:00’de takdim edilecek. Diğer yandan yarışmaya katılan eserlerin tamamı 20 Nisan tarihinden itibaren de AKM’nin ikinci katında açılacak sergi ile bir hafta süre ile vatandaşların beğenisine sunulacak.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Gelibolu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol