Öğrencilerin Troia heyecanı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ilk öğrenci kafilesi Troia Ören Yeri’ne uğurlandı.

Öğrencilerin Troia heyecanı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ilk öğrenci kafilesi Troia Ören Yeri’ne uğurlandı.

02 Mart 2018 Cuma 15:42
Öğrencilerin Troia heyecanı

ÇTSO, sosyal sorumluluk projelerinde de ilklere imza atmaya devam ediyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştireceği “Tarihe Yolculukta Bir Mola: TROYA” projesinin startını Cumhuriyet Meydanı’ndan Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile verdi. Toplamda 3.433 öğrenci ile Troia Ören yerine gerçekleştirilecek ziyaretlerin ilkinde; Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Mustafa Kansu, Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ergun Şen, Genel Sekreter Sema Sandal ve 11. sınıf öğrencileri yer aldı. Gerçekleştirilen organizasyon ile ilgili olarak yetkililer projenin amacına ulaşması için sorumlu öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu Troya Ören Yeri’ne gerçekleştirilecek ziyaretlerle ilgili olarak; “Ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Birliğimize ve beraberliğimize bugünlerde her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Geçmişini doğru öğrenemeyen geleceğine de sahip çıkamaz. Troya, Anadolu topraklarının tarihsel ve kültürel anlamda önde gelen değerleri arasında. Bu projemiz ile çocuklarımız, yurt dışında öğrenim müfredatında yer alan Troya tarihini yerinde ve canlı anlatımla öğrenme şansına sahip. Oda olarak sosyal projelerimizle, geleceğimiz olan gençlerimizi kendi örf adet ve değerlerimizle buluşturmayı, geçmişten gelen tarihsel bilgi birikimimizi aktarmayı hedefliyoruz. Öğrendik ki öğrencilerimizin çoğunun Troya’ya ilk gidişleri imiş. Buna vesile olmaktan ayrıca mutluyuz.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çtsoTroia
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol