Öz; “Göletlerin son durumu nedir?”

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na yazılı olarak cevaplandırması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Öz; “Göletlerin son durumu nedir?”

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na yazılı olarak cevaplandırması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

23 Mart 2018 Cuma 16:38
Öz; “Göletlerin son durumu nedir?”

Çanakkale ili ve ilçelerinin tarımsal üretim açısından verimli bir toprak yapısına sahip olduğunu belirten CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz; “Bu sebeple İl ve İlçe sakinleri geçimini büyük oranda tarımla sağlamaktadır. "Ülkemizde nüfus hızla artıyor ve toprağımız büyümüyor. Öncelikle topraklarımızın korunması ve daha fazla ürün elde etmemiz gerekiyor. Çiftçilerin modern sistemleri uygulayabilmesi için kapalı ve basınçlı sulama şebekeleri inşa edilmesi önem taşımaktadır. Bu kanalların kapasitesinin büyütülmesi, damlama sulamanın da önünü açacaktır. Çünkü aşırı su,  hastalıklara, küflenmeye ve yosun tutmaya neden olabiliyor. Sulama kanallarının artması daha geniş bölgelerde daha kapsamlı tarım yapılmasını sağlamaktadır. Bu çerçevede Çanakkale ve İlçelerinde sulama kanalları, barajlar, içme suyu projeleri, dere ıslahı çalışmaları ve göletlerin durumu hakkındaki çalışmalar tarımı büyük ölçüde etkilemektedir. Çanakkale’nin bazı bölgelerinde sulama kanalları yapılmış olmasına rağmen, tamamlanmayan projelerde mevcuttur.  Bu bağlamda; Çanakkale İl ve İlçelerindeki sulama kanalları çalışmaları hangi aşamadadır? Çanakkale İl ve ilçelerinde inşası devam eden barajların son durumu nedir? Yeni yapılacak baraj projeleri mevcut mudur? Çanakkale ve İlçelerinde inşası başlayan içme suyu tesislerinin son durumu nedir? Söz konusu tesisler ne zaman faaliyete geçecektir? Çanakkale ve İlçelerindeki göletlerin son durumu nedir? Başlayan projeler ne zaman faaliyete geçecektir? Yeni projeler mevcut mudur? Çanakkale ve İlçelerindeki dere ıslahı çalışmaları hangi aşamadadır? Devam eden dere ıslahı çalışmaları ne zaman bitecektir? Çanakkale ve İlçelerinde aktif işler durumda olan sulama kanalı, baraj, içme suyu, gölet ve dere ıslahı çalışmaları nelerdir?” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Chp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol