Rektör Acer’den akademisyenlere mesaj

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ’nün yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısıyla övünen bir üniversite olması gerektiğini belirterek; “Bu yüzden yeni açılan programları çok önemsiyorum ve destekliyorum” dedi.

Rektör Acer’den akademisyenlere mesaj

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ’nün yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısıyla övünen bir üniversite olması gerektiğini belirterek; “Bu yüzden yeni açılan programları çok önemsiyorum ve destekliyorum” dedi.

01 Mart 2018 Perşembe 15:45
Rektör Acer’den akademisyenlere mesaj

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Dekan Prof. Dr. Hüseyin Erkul, akademik ve idari personelin katıldığı Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda akademisyenlere önemli mesajlar verdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Hüseyin Erkul, 22 öğretim elemanı ve aktif olarak devam eden 1132 öğrencisi bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin, akademik ve idari kadro durumları, akademik çalışmaları, projeleri, yeni açılan yüksek lisans, doktora programları ile planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Siyasal Bilgiler Fakültesinin çok güçlenen ve isminin hakkını vermeye başlayan bir fakülte haline geldiğinin atını çizen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer konuşmasında; “Türkiye’de yüksek lisans ve doktora programlarının gücünün arttırılması çok önemli. Türkiye’nin yükseköğretimde kalite çalışmalarında da yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısının ve mezun sayısının arttırılması gibi çok önemli bir unsur var. Bu bağlamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısıyla övünen bir üniversite olmamız gerekiyor. Bu yüzden yeni açılan programları çok önemsediğimi ve desteklediğimi belirtmek isterim” dedi.

ÇOMÜ, Türkiye’nin en iyi ilk 35 Üniversitesi arasında

“Üniversiteleri pek çok göstergeye göre değerlendiren University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı sıralamasında ÇOMÜ, toplam puan değerlendirmelerinde 34. sırada yer aldı. Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversite ve en iyi üniversite başlıklarıyla, öğrenciler arasında yapılan anketlere göre son 3 yılda sürekli basamak atlayarak daha iyiye gidiyoruz” diyen Rektör Acer; “Yani huzur ortamına kavuşan, değişen ve gelişen üniversitemiz öğrenciler arasında da hissediliyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde bu huzur ortamını koruma mücadelesiyle beraber bu iyi niyetli çalışmalar devam ederse, ÇOMÜ 5 yıl sonra Türkiye’nin en iyi ilk 15 üniversitesi arasında yer alabilecek bir üniversite olacak. Çünkü bu üniversitenin başaramamak için hiçbir mazereti yok. Yine Türkiye’de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan ilk ve tek bağımsız araştırma laboratuvarı ÜniAr’ın yaptığı çalışma kapsamında iletişim alanında üniversitemiz İletişim Fakültesi birinci oldu. Bence bu en iyiler hep devam edecek. YÖK’ün yeni başlattığı doktora burslarında ise bu sene 6 farklı alanda, toplam 12 doktora öğrencimize burs sağlandı. Bunlar kaliteyi gösteren rakamlar olarak üniversitemizin iyiye gittiğini gösteriyor” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Acer bütün bu güzel gelişmelerin ve ilerleyişin devam etmesi için akademisyenlerden beklentilerinin büyük olduğunu vurgulayarak; “Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki akademisyenlerimizden beklentimiz, yaptığınız çalışmalarda, yazacağınız makalelerde daha uluslararası düşünmeniz, uluslararası camiada daha fazla yer almanız” dedi. Akademik kurul toplantısı, dilek ve temennilerin alınması ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Comu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol