Savaşı yeniden yaşatan müze

Konya Selçuklu Belediyesi ve Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğinde Alçıtepe’ye kurtulan açık hava savaş hastanesi müzesi büyük beğeni topluyor.

Savaşı yeniden yaşatan müze

Konya Selçuklu Belediyesi ve Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğinde Alçıtepe’ye kurtulan açık hava savaş hastanesi müzesi büyük beğeni topluyor.

26 Mart 2018 Pazartesi 16:32
Savaşı yeniden yaşatan müze

Açılışı 18 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan savaş hastanesi müzesi ziyaretçilerine duygusal anlar yaşatıyor. Bal mumu heykelleri ile savaş döneminde cephe gerisinde yaşanan hastane şartlarını yaşatan müzeyi ziyarete gelenler gözyaşlarına hakim olamıyor. Açık hava savaş hastanesi müzesi ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Savaşlarının geçtiği yıllarda cephe gerisinde o dönemin kahraman Mehmetçiğinin yaralandığını ve o yaralıları da cephe gerisinde tedavi eden sahra hastaneleri bulunduğunu söyledi. Kaşdemir; “Tarihi alanda bu bir eksiklikti. Bizde bu eksikliği gidermek adına çalışmalarımıza başladık. Projemiz ortaya çıktıktan sonra bir askeri hastaneyi müze şeklinde yapalım fikri ortaya çıktıktan sonra Selçuklu Belediye Başkanımızla bu düşüncemizi paylaştık. Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’da büyük bir istekle bu talebimize cevap verdi. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Konya Selçuklu Belediyemiz ve Tarihi Alan Başkanlığımız birlikte ortaya böyle gelenlerin, ziyaretçilerin o dönemki savaş koşullarında cephe gerisindeki hastane şartlarında ne yaşanmış, yaralıların tedavisinde hangi duygusal ortam vardı buraya geldiklerinde onu hissedebiliyorlar. Çokta güzel ve duygu yoğunluğu fazla olan bir merkez ortaya çıktı. 18 Mart’da Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde açılışını gerçekleştirdik. Çanakkale’de Sayın Cumhurbaşkanımız tarihi alandaki bütün projeleri tek tek ayrı ayrı yakından takip ediyor. Hepsi hakkında bilgi ve malumat almak istiyor. Tarihi alana ve şehitliklere de büyük destek veriyor. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımızı arz ediyoruz. Bizlerde tarihi alan başkanlığı olarak o dönemki tarihi atmosferi yaşatmak adına ortaya çıkartmak adına Çanakkale ruhunu gelecek kuşaklara aktarmak adına ecdattan bize kalan mirasları ayağa kaldırmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Bir askeri hastanesinde komuta kademesinden tutunda, buraya gelen yaralı askerlerimiz, onlara hizmet veren hemşiremiz, doktorumuz, hasta bakıcılarımız ne varsa şuanda bu müzede canlandırılmaya çalışılıyor. Gelenlerinde çok duygu yoğunluğu içerisinde olduğunu görüyoruz. Kısa sürede tarihi alanda yoğun duygu içerisinde ziyaret edilen alanlar arasında yerini aldı. Bizde tarihi alandaki bu yaşanmışlıkları, kahramanlık destanlarını daha iyi aktarmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tarihi alanlara gelenleri de bu askeri müze hastanesini ziyaret etmeye bekliyoruz. Gerçekten o dönemin şartlarında bu toprakların yurt yapılması için hangi fedakarlıkların yapıldığı nasıl fedai can edildiği nasıl buradaki o hengamede insanların dimdik durabildiğini göstermek için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 26.03.2018 16:33
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleKonya
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol