Semizoğlu; “Tek amacımız Çanakkale’ye ve Ülkemize hizmet olmalı”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ortak Komite Toplantısı ve Mart ayı Meclis Toplantısı’nda, 15 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleşecek olan Oda Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimleri gündeme geldi. Seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını dileyen ÇTSO Başkanı T. Selçuk Semizoğlu; “Tek amacımız Çanakkale’ye ve Ülkemize hizmet olmalı ve bu hizmeti huzur içinde birlik ve beraberlik ile gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Semizoğlu; “Tek amacımız Çanakkale’ye ve Ülkemize hizmet olmalı”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ortak Komite Toplantısı ve Mart ayı Meclis Toplantısı’nda, 15 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleşecek olan Oda Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimleri gündeme geldi. Seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını dileyen ÇTSO Başkanı T. Selçuk Semizoğlu; “Tek amacımız Çanakkale’ye ve Ülkemize hizmet olmalı ve bu hizmeti huzur içinde birlik ve beraberlik ile gerçekleştirmeliyiz” dedi.

29 Mart 2018 Perşembe 12:50
Semizoğlu; “Tek amacımız Çanakkale’ye ve Ülkemize hizmet olmalı”

21 Meslek Komitesi Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen Ortak Komite Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Semizoğlu; “Seçimlerin üyelerimiz için, odamız için, Çanakkale’miz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyor, ahlaki ve etik kuralları gözardı etmeyen bir rekabet ortamında huzur içinde yaşanacağına inanıyorum” dedi. Bundan önceki seçimlerin 16 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirildiğini anımsatan Semizoğlu; “Ertelemeler ile birlikte geçen yaklaşık 5 yıllık görev süremde 2017/Ekim tarihinden beri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyorum. Öncelikle; 2013 yılında bizlere bu görevi layık gören Oda üyelerimize, Oda’nın çıtasını yükselterek bizlere teslim eden sayın Bülend Engin Bey’e, yoğun temposundan vakit ayırarak hemen hemen her ay Meclisimizi yöneten Meclis Başkanı sayın Osman Okyay Bey’e ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu süre zarfında Odamıza, Çanakkale’mize ve Ülkemize hizmet için gayret gösterdik. Sürç-i lisan ettikse affola. 16 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerimizin ardından 54 kişilik Meclis olarak çalışmaya başladık. Geçen süre zarfında bazı üyelerimiz devamsızlık, bazıları şirket ortaklığından ayrılma, bazıları da kendi isteği ile olmak üzere 13 Meclis üyemiz ayrıldı ve yedek üyeler göreve geldi. Bu üyeliğin asilliği yedekliği olmaz. Bütün arkadaşlarımız seçilerek geldi ve ellerinden geleni yaptılar. Yeni dönemde ilk ve en büyük temennim öncelikle toplantılara devam konusunda daha fazla hassasiyet göstermemizdir. Unutulmamalıdır ki yaptığımız görevler gönüllülük esasına dayanıyor, yani seçilmek için aday olan ve mücadele eden arkadaşlarımızın Meclise fikirleri ve çalışmalarıyla da destek olmaları gerektiği inancındayım” diye konuştu.

Oda projeleri ile ilgili de bilgiler veren Semizoğlu; “Bu topraklara çok borcumuz var. Çanakkale çok daha fazlasını hak ediyor. Bu topraklarda Atalarımızın verdiği mücadeleyi ekonomik anlamda da bizler tüm gücümüz ile vermeliyiz. Çanakkale’de gelişim ve büyüme için gerekli potansiyelin her zaman var olduğuna inanıyorum. Yeter ki birlik olalım, Çanakkale için isteyelim ve bürokrasi kıskacından da kurtulmamız gerekiyor tabi” dedi.

“Tek amacımız Çanakkale’ye ve Ülkemize hizmet olmalı”

“15 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleşecek olan Odamız Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimlerine ilişkin listelerimizi Seçim Kurulumuza teslim ettik ve belirledikleri seçim takvimine göre 27’sinde askıya çıkarıldı, yarın da askıdan inerek kesinleşmiş olacak” diyen Semizoğlu; “Listede olmayıp bu süreçte yükümlülüklerini yerine getirenler de listelere dahil edilecek. Seçme ve seçilme hakkı olan tüm üyelerimizin üzerine düşen sorumlulukla bu demokratik sürece katılmalarını arzu ediyorum. Tek amacımız Çanakkale’ye ve Ülkemize hizmet olmalı ve bu hizmeti huzur içinde birlik ve beraberlik ile gerçekleştirmeliyiz. Hiçbirimiz maaş yada huzur hakkı vs. almıyoruz. Seçimlerimizin üyelerimiz için, Odamız için, Çanakkale’miz ve Ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyor, ahlaki ve etik kurallarımızı göz ardı etmeyen bir rekabet ortamında huzur ve güvenlik içinde yaşanacağına inanıyorum.  Ben şuna inanıyorum. Her şey Çanakkale için düşüncesiyle yola çıkarak, gerçekten sektörlerinin içerisinden çıkacak amacı Çanakkale ekonomisini ve sektörünü geliştirmek olan arkadaşlarla ÇTSO daha güçlü olacaktır ve projelerini daha rahat hayata geçirecektir. Görev süremde bilmeden kırdığım kimse var ise, bilmeden hata yaptıysam bütün arkadaşlarım haklarını helal etsinler, benim hakkım var ise şimdiden helal olsun” şeklinde konuştu.  Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun konuşmasının ardından Komite Üyeleri söz alarak görüşlerini dile getirdiler.

Bu dönemin son toplantılarında pasta kesimi    

Ardından bu dönemin son toplantıları olması sebebi ile Meclis Başkanı Osman Okyay, Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, Komite ve Meclis Üyeleri, ÇTSO Personeli hep birlikte pasta keserek toplu fotoğraf çekildi. Meclis toplantısına geçmeden önce; 20 yıl üzeri Oda’ya hizmet veren Genel Sekreter Sema Sandal ve Ticaret Sicil Müdürü Şerife Kurt’a Meclis Başkanı Osman Okyay ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu tarafından  plaket takdim edilerek özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.

ÇTSO’da meclis toplantısı

ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay; 2018 Yılı Mart ayı ve bu dönemin son Meclis Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Çok zor bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Okyay; “Jeopolitik risklerin tavan yaptığı, ekonomilerde köklü politika değişikliklerinin yaşandığı, terörün dünyayı adeta esir aldığı kaotik bir dönemdi. Türkiye ne yazık ki; bu soğuk savaş ikliminden çok daha fazlasını gördü bu dönemde. Gezi olaylarını, kazılan hendekleri, patlayan bombaları, Kızılay ve yılbaşı katliamlarını, çöken kumpas davalarını, Rusya ile ilişkileri kopma noktasına getiren uçak krizini ve elbette aşağılık darbe girişimini unutmamız mümkün değil. Daha önce de söyledim: Bütün bu olup bitenlerin yarısı başka bir ülkenin başına gelseydi, inanın toparlanması mümkün olmazdı. Şükürler olsun ki tüm bu kaosa rağmen ayakta kalabilmeyi, birliğimizi koruyabilmeyi ve çarkları çevirebilmeyi başardık. Bu başarı şüphesiz, bayrak ve vatan sevgisini, ortak yaşama ülküsünü ve güçlü siyasi liderliği bir potada eritip özümseyen büyük milletimizin ferasetinin eseridir. Bu kadar belayı savuşturabilme gücünü verdiği için Allah’a şükürler olsun” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Meclis Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2018 Şubat ayı Raporu ve Şubat ayı mizanı okunup onaylandı. Azami Fiyat Tarife talepleri ile 2018 Hizmet Ücretleri ek tarifesi de onaylandı.  Gündeme gelen konuların görüşülmesinin ardından Mart ayı Meclis toplantısı sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleçtso
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol