Taleplerini Başkan Gökhan’a ilettiler

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası inşaat, mimar, mühendislik, yapı denetim ve iş sağlığı güvenliği sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerinin yer aldığı 7 ve 19 no’le Meslek Komitesi temsilcileri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret ederek sektörle ilgili talep ve önerilerini dile getirdi.

Taleplerini Başkan Gökhan’a ilettiler

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası inşaat, mimar, mühendislik, yapı denetim ve iş sağlığı güvenliği sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerinin yer aldığı 7 ve 19 no’le Meslek Komitesi temsilcileri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret ederek sektörle ilgili talep ve önerilerini dile getirdi.

22 Ocak 2019 Salı 19:49
Taleplerini Başkan Gökhan’a ilettiler

ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi Özgür Ekşi ağırlıklı olarak inşaat, mimar, mühendislik, yapı denetim ve iş sağlığı güvenliği sektörlerinde faaliyet gösteren Meslek grubu üyelerini temsilen bulunduklarını, maddeler halinde hazırladıkları sorun ve öneriler üzerinde görüş alışverişinde bulunmak istediklerini belirterek; “Sayın Belediye Başkanım bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ediyoruz, inşaat sektörü ekonominin lokomotif sektörü ve yaklaşık 200 farklı alt sektörü de etkiliyor. Bizler Belediye ile omuz omuza iş yapan sektörleriz. Bu krizden daha az hasar almak için neler yapabiliriz ve ortak hareket ederek nasıl çözüm üretebiliriz düşüncesiyle karşınızdayız.

Belediyenin inşaat harç ve ücretlerini, alt yapı bedellerini aşağı çekebilme imkanı, inşaat aşamasında alınan harçlarda bir kolaylık sağlanıp sağlanamayacağı, yapılandırma, erteleme ya da taksit gibi hususlarda bilgi vermenizi rica ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan inşaatlardan iki türlü ödeme alındığını belirterek; “Biri Resmi,  Devletin belirlediği harçlar ki bunlara değişiklik yapmamız mümkün değil, diğeri Belediye Meclisinin belirlediği ücretler. Meclisin inisiyatifindeki ücretler için elimizden geleni yaparız, bunlar revize edilebilir. POS cihazı ile tahsilat yaparak ücretlerde kredi kartına 3 taksit imkanımız mevcut. Alt yapı bedellerinde zaten vade yapıyorduk ama daha da uzatmaya çalışalım" dedi.

Ayrıca iskan aşamasında daire başı alınan kontrol ücretinin inşaatta eksik bulunması halinde 2.sefer gelindiğinde 2 katına çıkması hususunun değişmesi talebini değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; " 2. sefer geldiğimizde de aynı ücreti almak, 2 kat tarife uygulamamak için gerekli işlemleri başlatalım" dedi.

ÇTSO Komite temsilcileri tarafından gündeme getirilen diğer önemli husus ise yabancıya konut ve iş yeri satışına izin verilmesi oldu. 7 no’lu Meslek Komite Başkanı Ersin Vural; “Bölgemizde inşaat sektörünün yaşadığı darboğazı aşmak için alternatif çözümler üretmeliyiz. Bunlardan bir tanesi de, yabancıya konut ve iş yeri satışı için izin verilmesidir.” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yabancıya konut ve iş yeri satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Biz bu konuyla ilgili yıllardır aynı mücadeleyi veriyoruz. Ankara’ya gittik ve yetkililere durumu izah ettik. Son dönemde Çanakkale Milletvekillerimize durumu ilettik ancak bir mesafe kaydedemedik.  Biz yabancıya konut ve işyeri satışının arkasında, arsa ve tarla satışının karşısındayız.” ifadelerine yer verdi.

Çtso Yönetim Kurulu üyesi Özgür EKŞİ, konu ile ilgili ÇTSO olarak Kasım ayında TBMM'de tüm Çanakkale Milletvekillerinin ziyaret edildiğini, hepsinden olumlu dönüş alındığını ve yakında yabancıya konut satışı ile güzel haberler geleceğini düşündüğünü söyledi.

Görüşmede ayrıca yeni imar alanları yaratılması, yeşil alanların arttırılması, otopark sorunu ve ÇTSO otobüs durağının aktif hale getirilmesi ve seferlerin düzenli olması konuları gündeme getirildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ülgürgökhançtso
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol