Tarımdan Sanayiye Yeniliklerin Öncüsü Çanakkale

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin birçok noktada yeniliklerin öncüsü olduğu vurgusunu yaparak, “Çanakkalemiz tarımıyla, sanayisiyle, sağlık yatırımlarıyla, kültürel ve turizm atılımlarıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir il haline geldi” dedi.

Tarımdan Sanayiye Yeniliklerin Öncüsü Çanakkale

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin birçok noktada yeniliklerin öncüsü olduğu vurgusunu yaparak, “Çanakkalemiz tarımıyla, sanayisiyle, sağlık yatırımlarıyla, kültürel ve turizm atılımlarıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir il haline geldi” dedi.

17 Mart 2018 Cumartesi 13:07
Tarımdan Sanayiye Yeniliklerin Öncüsü Çanakkale

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Hedef Gazetesine özel yaptığı açıklamada, Çanakkale ile ilgili önemli bilgiler verdi. Turan, “Çanakkale, tarihiyle, kültürüyle, medeniyetlere ev sahipliği yapmasıyla, tarihsel değerlerle ve özel anlamlarla yüklü bir kent.Bütün bu tarihsel değerlerin yanında Çanakkale bereketli topraklarıyla, sanayisiyle, coğrafi konumuyla da Türkiye’de ön plana çıkan şehirlerden biri olma vasfına sahip. Öyle ki, bugün Çanakkale’de tarım alanında 109 farklı ürün üretiliyor. Organik tarımda da ilerleme kaydeden şehrimiz, bu konuda da Türkiye’nin öncü şehirlerinden biri. Balcılık alanında da Gökçeada ve Kaz Dağlarında üretilen ballar, Türkiye’nin her tarafına ihraç ediliyor. Ancak bütün bunlara rağmen organize sanayi bölgesi (OSB) şartlarında üretim yapılmadığı için dış pazarlara açılmada Çanakkaleli çiftçilerimiz, sanayicilerimiz zorluk çekiyorlar. Bundan dolayı Çanakkale Ezine Gıda OSB, tarıma dayalı sanayimizi sıçratacak bir işleve sahip. Sekiz bin istihdam hedefiyle bu proje, Çanakkale’mizde iş imkânlarını artıracağı gibi ekonomimizi de canlandıracak. Bugün itibariyle projede önemli mesafeler kaydetmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kamulaştırma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Alt yapı projelerinin çizimine başlandı. Kamulaştırması biten yerler ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayında bekliyor. Gıda OSB’nin hayata geçmesiyle beraber, Çanakkale bir kez daha Türkiye’ye örnek bir proje sunmuş olacak.” dedi.

Sağlıkta devrim

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’de sağlık konusunda sıkıntıların sona erdiğini belirtti. Turan, “Sağlık alanındaki sıkıntılar, geçmişte Türkiye’nin en büyük problemli alanlarından biriydi. 2002 yılında toplam bütçemiz 120 milyar TL iken, bugün sadece sağlıktaki bütçemiz 127 milyar TL olmuş durumda. Çanakkale’de sağlık alanında yaşanan dönüşüm de şehrin çehresini değiştirdi. Geçmişte, çevre illerdeki hastanelere gidilirken, bugün tam tersine çevre illerden Çanakkale’ye doğru bir hasta akışı var. 500 yataklı kapasitesiyle Mehmet Akif Ersoy Hastanesi hasta kabulüne başladı. Yine 70 bin metrekare üzerine kurulu, 8 bloktan oluşan 600 yatak kapasiteli üniversite hastanemiz 12 Mart tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı.” şeklinde vurguladı.

Kültürün başkenti Çanakkale

Bir tarih kenti olan Çanakkale, Troia’sı ile bu yıl tüm dikkatleri üzerine çektiğini vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Troia, asırlardır yerleşim yeri olması itibariyle insanlık tarihine ışık tutmaya devam ediyor.” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Konstantin’den Büyük İskender’e, Fatih Sultan Mehmet Han’dan Gazi Mustafa Kemal’e kadar birçok tarihi kahramanın iz bıraktığı Troia, dünya kültür mirasının temel bir unsuru. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Troia’nın bu tarihi özelliklerinden dolayı 2018 yılını “Troia Yılı” ilan edildi. Bu çerçevede Çanakkale’de Troia merkezli sempozyumlar, toplantılar organize edilecek. Troia ve çevresindeki yerlerin yolları yeniden yapılacak, tadilat çalışmaları gerçekleştirilecek. 11 farklı ülkede Troia üzerine fuarlar düzenlendi. Önümüzdeki dönemde başka ülkelerde de bu fuarlar devam edecek. Hâlihazırda Berlin’deki turizm fuarında Troia tanıtımı yapılıyor. 1998 yılında UNESCO tarafından “Dünya Kültür Mirası Daimi Listesi”ne eklenen Troia’dan sonra Assos da geçtiğimiz yıl “Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi”ne eklendi.

Bir kültür ve turizm cenneti olan Assos, Tunç Çağından beri insanlığın yerleşim yerlerinden biri olmasından kaynaklı büyük bir kültür mirası niteliğine sahip. Troia’nın ve Assos’un bu konumundan dolayı tarih bir kez daha bizi Çanakkale’ye çağırıyor.” dedi.

Ayvacık limanı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Ayvacık, doğasıyla, deniziyle Türkiye’nin turizm cennetlerinden biri. Hazırlanan liman projesinin ihalesi bitti. Şu an Ulaştırma Bakanlığında ihalenin kesinleşmesi bekleniyor. Toplam 13 milyon TL maliyeti olan Ayvacık Limanı projesi ile Çanakkale turizm alanında önemli bir merkez haline gelecek. Kruvaziyer gemilerinin buraya uğrayacak olması, Çanakkale’nin ekonomisine canlılık katacak.” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “1915 Çanakkale Köprüsü, sadece Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin sembolü olmaya aday bir köprü niteliği taşıyor”

Çanakkale ülkemizin 2023 hedefleri açısından bir dönüm noktası işlevindedir diyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Sadece iki bölge arasında değil, Balkanlar ve Kafkaslar arasında, Avrupa ve Ege-Marmara arasında ticaret hacmini geliştirecek olan Çanakkale Köprüsü, Türkiye’nin ekonomisine can verecek. 2023 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun asma köprüsü niteliğine sahip olmasıyla da, Türkiye’nin mega projelerde kat ettiği yolu ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.

Adliye binası

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Şehrin en merkezi yerinde olmasından dolayı yoğun bir trafiğe neden olan adliye binamızın mevcut yerinden taşınarak daha rahat bir yere taşınması vatandaşlarımızın talepleri arasındaydı. 2016 yılında çalışmalarına başlanan ve 17 bin metrekare üzerine inşa edilen adliye binamız 12 Mart tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı. Böylelikle şehir merkezinin trafiği rahatlarken, vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine etkili bir şekilde ulaşımının da önü açılmış oldu.” dedi.

Küçükkuyu tünelleri

Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Küçükkuyu rampalarının yol açtığı sıkıntılar geçmişten beri gündemdeydi. Tek şeritli ve çok virajlı olmasından dolayı 40 dakikada kat edilen 24 kilometrelik bu yol, açılacak olan T1 ve T2 tünellerinden sonra 5 dakikada geçilebilecek. Böylece 1915 Çanakkale Köprüsünün de İzmir bağlantısı bir bakıma çözülmüş olacak.” diye açıkladı.

Teknopark

“Çanakkale’mizin bir diğer gurur vesilesi de Teknopark” şeklinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Teknopark, iş dünyası ile akademiyi bir araya getirerek AR-GE ve inovasyon merkezi olarak şehrimizin ekonomik kalkınmasında ve gelişiminde önemli bir kaldıraç işlevi görecek. 134 bin metrekare üzerine kurulan Teknopark’ın normal şartlarda beş yılda tamamlanması bekleniyordu. Ancak proje ekibinin üstün gayretleriyle bu yılsonunda Teknopark hizmete girecek. Böylece proje iki yılda tamamlanmış olacak. Yoğun bir talebin olduğu Teknopark, üreteceği katma değerle Çanakkale’de yeniliğin öncüsü olma işlevi taşıyacak.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
AkParti
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol