“Taşıma suyu ile değirmen dönmez”

Çanakkale'de 13 Mart tarihinde meydana gelen sebze ve meyve hali yangınının ardından yaşanan süreç taşıma suyuyla değirmen dönmez sözlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

“Taşıma suyu ile değirmen dönmez”

Çanakkale'de 13 Mart tarihinde meydana gelen sebze ve meyve hali yangınının ardından yaşanan süreç taşıma suyuyla değirmen dönmez sözlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

22 Nisan 2018 Pazar 11:41
“Taşıma suyu ile değirmen dönmez”

Yeni belediye binası inşaatının yanında bulunan bir alışveriş merkezinin yerine yapılacak yeni proje ile ilgili yıkım kararı alan Çanakkale Belediyesi’nin alanı tahliye etmesinin ardından mevcut yeri acil olarak toptancı haline çevirmesi tepkileri de beraberinde getirdi. AK Parti İsmetpaşa Mahallesi Mahalle Başkanı Sinem Çelik yaptıkları sebze hali ziyaretinde hal personelinin yaşadıklarına üzüntü duyduklarını söyledi. Çelik yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi mahallemiz sınırları içerisinde bulunan sebze ve meyve halinde hala neden çıktığı ile ilgili net bir bilgi bulunmayan ancak orada yaşadığı bildirilen kişiler tarafından çıktığı tahmin edilen bir yangın olayı yaşanmıştı. Maalesef yangında nedendir bilinmez kamera sistemlerinin devre dışı olması bir kez daha belediyenin ihmalini gözler önüne sermiştir. Yangın sonucunda çok sayıda esnafımızın işyerleri kullanılamaz hale geldi. Uzun süredir bir türlü bitirilemeyen fakat olumsuz hava koşullarının arkasına sığınılarak tamamlayamadıklarını beyan eden Çanakkale Belediyesi acaba hangi olumsuz hava koşulundan bahsetmektedir. Belediye hizmet binası inşaatı hızla yapılırken hal binası nasıl olumsuz hava şartlarına maruz kalmıştır. Ayrıca taşıma suyu ile değirmen dönmez sözü ile halkın gözünü boyamak adına hal yangınında zarar gören esnafımız apar topar yıkım kararı alınan yeni belediye binası yanındaki alana taşınmıştır. Madem buranın yıkım kararı alındı. O alan tahliye ettirildi ne oldu da oraya bu vatandaşlarımız hızla yerleştirildi. Bu ne perhis bu ne lahana turşusudur” dedi.

“Esnafımız hala mağdur”

Çelik, hal esnafının hala mağdur durumda olduğuna da dikkat çekerek; “Hal esnafımıza mahalle başkanlığımız tarafından ziyaret gerçekleştirdik. Onlarla samimi sohbet ortamı bulduk. Kendileri de bizlere yaşadıkları mağduriyetleri aktardılar. Hepsinin tek sorunu hal binasının bitirilmemesi ve atık toplama tesisi yanında kötü koşullarda bulunan eski hal binasında yaşadıkları sorunlardı. Kendilerini dinledik ve her zaman yanlarında olduklarını ifade ettik. Buradan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a sesleniyorum. Bu yüzünüze gözünüze bulaştırdığınız hal sorununa artık bir çözüm bulun. Bu esnaflarımızın yerlerini değiştire değiştire sadece kan kaybettiğinizi biliniz. Oluşacak tepkileri önlemek için günü kurtarma adına çalışmalar yaptığınızı Çanakkale halkı da artık öğreniyor. Bizler hal esnafımızın yanındayız ve bu sürecin en yakın takipçisi olacağız” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkale
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol