“Teknoloji’nin markası olacağız”

Çanakkale’nin teknolojik yenilik ve Ar-Ge Altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlayarak, Çanakkale’yi bölgenin yazılım ve teknoloji üssü haline getirecek olan Teknopark açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

“Teknoloji’nin markası olacağız”

Çanakkale’nin teknolojik yenilik ve Ar-Ge Altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlayarak, Çanakkale’yi bölgenin yazılım ve teknoloji üssü haline getirecek olan Teknopark açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

16 Şubat 2019 Cumartesi 20:08
“Teknoloji’nin markası olacağız”

Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 18 Mart Üniversitesi Rektörü ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yücel Acer, Ak Parti Gurup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri, firma sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını Teknopark Yönetim Kurulu üyesi Dr. Erkan Bil Teknopark hakkında bilgi verdi. Tanıtım ilmi ve açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan 18 Mart üniversitesi Rektörü ve Teknopark yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale’nin bir teknoloji üssü olacağını söyleyerek; “ülkemizin son 15 yılda yaptığı atılımın üzerine ikinci atılımı ürettiğimiz yeni teknolojilerle gerçekleştireceğimizin farkındayız. Hükümetimizin bu yönde çaba harcadığını ve politikalar gerçekleştirdiğini biliyoruz. Çanakkale 18 Mart üniversitesi olarak öncelikle bir bilim kurumu olduğumuz bilinciyle son dört yılda verimli ve huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmak için çabaladık.2012 yılında kurulan ve 2014 yılında faaliyete giren, bu gün ise açılışını gerçekleştirdiğimiz  Çanakkale Teknoloji geliştirme bölgesi teknopark gerçekten araştırma, geliştirme merkezi haline getirerek, bölgenin kalkınmasına ,ülkenin bilimsel anlamda atılımına katkı sağlamak amacı ile çalışmalarına devam edeceğinin altını vurgulamak isterim” dedi.

“Yol değil marka üretiyoruz”

AK Parti Gurup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent turan yaptığı konuşmada teknolojik gelişimleri takip eden ve şehitler diyarı Çanakkale’yi marka haline getirecek yatırımlardan bahsederek; “Bu gün burada guru duyacağımız, şehitler diyarı Çanakkale’mize yaptığımız büyük bir hizmetin açılışına tanıklık etmek için toplandık. Bakınız biz yol yaptık, taş yaptık demiyoruz, teknolojisiyle, sanayisiyle, ekonomisiyle, kültürel mirasına sahip çıkan bir Çanakkale hayalimizi gerçekleştirdik diyoruz. Geçtiğimiz günlerde TBMM’inde ‘Troya etkinliği yaptık, bu gün burada sayın bakanımızın iştiraki ile bu gün teknolojik gelişime katkı sağlayacak bir markanın daha açılışını yapacağız. Bunun altını çizmek istiyorum, yaptığımız yatırımlar küçük yatırımlar değil, başlı başına bir marka projeler. Çanakkale’mizin kalkınmasına etkisi olacak, 300’e yakın çalışanın hedeflendiği, bakanlığımızın teşviki ile KDV indirimine ek desteklemelerin planlandığı, bir çok firmanın burada yatırım yapmasının planlandığı bir marka haline dönüşmesi düşünülmekte. Zaman zaman bize fabrika yapmıyorlar deniyor, bu tamamen yalandır, işte bu gün yine tanıtımını yapacağımız Ezine OSB, 81 ayrı fabrikanın parselinin olacağı, bölgenin en büyük iş yatırımlarından birisidir. Biz tarımımızın, meyvemizin, etimizin, sütümüzün de marka olmasını istiyoruz. Polemiklerden uzak, işimizi yaparak yarına güvenle bakmak istiyoruz. Bakınız Türkiye sınır ötesinde yürüttüğü operasyonlarda kendi teknolojisini kullanarak, bölgenin savunmasını gerçekleştirdi. Daha öncesinde dışa bağımlı bir teknoloji anlayışı vardı, şimdi bu bağımlılıktan kurtularak, kendi İHA’sını, kendi tankını, kendi savaş uçağını üreten bir ülke olduk.  Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Çanakkale Teknopark şehrimize, bölgemize değer katacak bir yatırım olarak hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bölgenin yazılım ve teknoloji üssü olacağız”

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı yaptığı konuşmada ise; “Çanakkale Teknopark Çanakkale’mizin ve bölgenin yazılım ve teknoloji üssü haline gelecek bir yatırımdır. Böylesi güzel bir yatırımı Çanakkale’nim hizmetine sunduğumuz için başka sayın bakanımız Mustafa Varank beyefendiye ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Ülkemiz yenilikçi bir teknoloji modeline geçmiştir, yenilikçi ve araştırmacı bir teknoloji olmazsa ülke kalkınamaz, dışa bağımlı bir ülke haline gelir. Çanakkale ülkemizin teknolojik gelişimine, akademik çalışmalarına, üretimine katkı sağlayacak bir merkez haline bu gün açılışını yaptığımız Çanakkale Teknopark ile gelecektir. Çanakkale’mizin vizyon projelerinden birisi olan teknopark, üniversitemiz, sanayi ve tarım buluşacak, iş birliği yaparak üretime ciddi bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

“Rekabet gücünü ancak teknolojiyi üretmekle elde edersiniz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı konuşmada, teknolojik gelişimin en büyük hamle olduğuna vurgu yaparak; “Ben Çanakkale2ye ne zaman gelsem aklıma ilk olarak milli şairimiz Mehmet Akif’in şu sözleri gelir. ‘Şuheda fışkıracak toprağı sıksan şuheda’. İşte bu milli şuur ile bir ülkenin rekabet günü artırmanın yolu, teknolojiyi geliştirmek ve üretmekten geçer. Biz teknolojinin sadece kullanıcısı değil üreticisi ve pazarlayıcısı olmak için çalışıyoruz. Hayallerinin peşinden koşan, hevesli ve heyecanlı girişimciler istiyoruz. Onlar için rahat çalışabilecekleri, farklı alanlarda iş birliklerini geliştirebilecekleri ve birlikte üretmenin keyfine varabilecekleri mekanlar yaratıyoruz. İşte Çanakkale Teknopark böylesi güzel bir değer olmuştur. Burası için AK Parti Gurup Başkanvekili sayın Bülent Turan bey ile telefonda kaç kere konuştum, kaç kez toplantı yaptık inanın hatırlamıyorum. Çanakkale Tekno ark için beni defalarca Çanakkale’ye davet etti. Gelişmeler hakkında defalarca bilgilendirdi, bir adım daha fazlası için adeta kapımızı aşındırdı diyebilirim. Ülkemizdeki teknoparklar 3.8 milyon dolar ihracat,119 milyar lira satış, yapan teknoparklarda 5334 firma faaliyet gösteriyor ve 42900 arge personeli çalışıyor. Bakanlığımız olarak firmalarımızı, gümrük vergisinde iyileştirmeler yaparken satın aldıkları ürünlerde KDV’den muaf tutuyoruz. Ayrıca firmaların SGK priminin %50’sini devlet olarak bizler ödüyoruz. Teknoloji tabanlı ilerde, arge tabanlı işlerde ciddi bir sıçrama potansiyeli var. Değerlendirilmesi gereken ciddi bir fırsat pençesi car ve bizlerde teknolojiye olan yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleşti. Sanayi ve teknoloji bakanı Mustafa Varank, açlılan stantları teker teker gezerek bilgi aldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol