TSK’dan üstün cesaret madalyası ödüllü başkan adayı

Millet İttifakı’nın Adayı Engin Özalp, meclis üyesi adaylarının da yer aldığı kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile buluştu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gümüşçay Belediye Başkan Adayı Engin Özalp, rahat ve kendinden emin tavırları ile dikkat çekti.

TSK’dan üstün cesaret madalyası ödüllü başkan adayı

Millet İttifakı’nın Adayı Engin Özalp, meclis üyesi adaylarının da yer aldığı kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile buluştu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gümüşçay Belediye Başkan Adayı Engin Özalp, rahat ve kendinden emin tavırları ile dikkat çekti.

04 Mart 2019 Pazartesi 19:04
TSK’dan üstün cesaret madalyası ödüllü başkan adayı

Gümüşçay doğumlu olduğunu söyleyen Millet İttifakı Gümüşçay Belediye Başkan Adayı Engin Özalp; “31 Mart 2019 tarihinde hem ülkemiz için hem de Gümüşçay’ımız için önemli bir seçime gireceğiz. Yerel yönetim, belediye deyip geçmeyin. Yapılacak önemli projelerle ve çalışmalarla yaşamımız şekilleniyor. Bu iyiye doğru da olabilir, kötüye doğru da. Gümüşçay’ımız vizyonu olan, dinamik, yeniliğe açık, doğru insanlardan oluşan bir ekiple çok iyi hale gelebilir. Bunu birlikte karar vererek başarabiliriz. Ben 1954 Gümüşçay doğumluyum. Rahmetli Muhtar Ahmet’in oğlu, rahmetli Muhtar Emin’in kardeşi ve rahmetli Hacı Nazmi’nin damadıyım. 43 yıllık evliyim. Bir erkek ve bir kız çocuğum var. Dünya tatlısı ikişer evladın da dedesiyim. İlkokulu Gümüşçay İlkokulu’nda bitirdikten sonra Bursa Atatürk Lisesi’nde okudum. Daha sonra Çankırı Astsubay Sınıf Hazırlama Okulu sınavlarını kazanıp bu okulda 3 yıl eğitim gördüm. 1972 yılında Astsubay olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde piyade sınıfında göreve başladım. İlk birliğim olan Komando Tugayı’nda görevliyken 1974 yılında başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldım. Savaştaki başarılarımdan dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri ‘Üstün Cesaret Feragat Altın Madalyası’ ile onurlandırıldım. Uzun yıllar Komando ve Hava İndirme Tugayı asayiş görevlerinde bulundum. Yurdun değişik yerlerinde 22 yıl gibi uzun bir süre görev yaptım. 1994 yılında emekli olduktan sonra Gümüşçay’a dönerek Tarım ve Hayvancılık ile uğraştım. O dönem Tarım ve Hayvancılıkta aynı bugünkü gibi şartlar oluştuğu için vazgeçmek zorunda kaldım. Emeklilik yaşamım boyunca yaz aylarını çoğunlukla Aktan olarak bilinen Denizatı Sitesi’nde geçirdim. 2013 – 2017 yılları arası Kooperatif Başkanlığı görevinde bulundum. Hizmet sürem sırasında önceden belirlediğim projelerin büyük kısmını gerçekleştirdikten sonra istifa ettim.” dedi.

“Mutlu olmaya ihtiyacımız var”

Gümüşçay’da insanların mutlu olmaya ihtiyaçları olduğunu söyleyen Gümüşçay Belediye Başkan Adayı Engin Özalp; “Gümüşçay için el ele verip hep birlikte Gümüşçaylı’ları eski mutlu günlerine geri döndürmek istiyoruz. Adam kayırmacılığı, başkanın partisinden olma zorunluluğunu ortadan kaldırmaya geliyoruz. Şeffaf bir yönetim olacağız. Biz göreve geldiğimizde Gümüşçay Belediyesi’nin Gümüşçaylı hemşerimden gizlisi saklısı olmayacak. Her bütçe döneminde belediyemizin bütçesini Belediye binasına asacağım. İsteyen herkes meclis toplantılarını izleyecek. Gümüşçay'ımızı sosyal alanlar ve park düzenlemeleri ile keyifli bir ilçe haline getireceğiz.” şeklinde konuştu.

“Yorgun değil, enerjik bir başkan ve yönetime ihtiyaç var”

“Altyapı ve yol çalışmalarını her seçilen belediye başkanı yapar.” Diyen Gümüşçay Belediye Başkan Adayı Engin Özalp; “Biz dinamik, dinleyen, gizlemeyen ve üreten bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız. Halkımızı belediyemizle barıştıracağız. Doğru belediyecilik uygulamalarıyla sosyal yaşamımızı canlandıracağız. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza önem vereceğiz. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın hayatını kolaylaştıracak ve eğitimine katkı sağlayacak çalışmalar ortaya koyacağız. Gençlerimizin spora yönelmesi, zararlı alışkanlıklardan korunması için Gümüşçay'da farklı sporların yapılabileceği bir çalışma ortaya koyacağız. Gümüşçay'ı ayağa kaldıracağız. Gümüşçay'ın insan kaynağından, Gümüşçaylı hemşerilerimizin fikirlerinden, azminden ve üretim gücünden faydalanacağız. Yanlış, tehditkar ve vizyonsuz yönetim anlayışını ortadan kaldırıp çok fazla çalışarak bunu başarabiliriz. Yorgun değil, istekli ve çok çalışacak bir yönetime ve başkana ihtiyacımız var. Biz bu enerjiye ve vizyona sahibiz.” İfadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleTsk
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol