Turan Lapseki’de gençlerle buluştu

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve Lapseki İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Çanakkale Gençlik Buluşmaları’ programına katıldı.

Turan Lapseki’de gençlerle buluştu

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve Lapseki İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Çanakkale Gençlik Buluşmaları’ programına katıldı.

12 Mart 2019 Salı 18:26
Turan Lapseki’de gençlerle buluştu

Çanakkale Gençlik Buluşmaları’na Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Furkan Leventoğlu, MKYK Üyeleri İslam Arslan ve Samet Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ak Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Balık ile Lapseki İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Oğuzhan Çırak, Gelibolu Gençlik Kolları Başkanı Fırat Doğan Yıldız ve çok sayıda genç katıldı. Programda konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Seçim bizim seçimimiz değil normal şartlarda. Yani vekil seçmiyoruz,  belediye başkanı seçiyoruz. Ama biz de istiyoruz ki en az belediye başkanlarımız kadar çalışalım. Doğru işlere omuz verelim ve Türkiye’nin önündeki aşmaya çalıştığımız engelleri, yeni dönemde daha güçlü aşalım. Bu seçimden sonra 4,5 yıl bir daha seçim yok normal şartlarda. Daha genel seçimi yeni yaptık biliyorsunuz. O yüzden diyoruz ki; yerel seçimler de normal şartlarda olduğu gibi iyi değerlendirilsin. Bu ülkenin bir daha önünde referandum tartışması, seçim tartışması olmasın. Sayın Bahçeli ve Sayın Eroğan’ın ısrarla ‘beka’ dediği mesele aslında bu. 5 sene temiz bir hizmet dönemi olsun, 5 sene yatırım dönem olsun, istikrar olsun. Uluslararası sorunlarda, problemlerde Türkiye’nin eli zayıflamasın istiyoruz, derdimiz bu” dedi.

“Asla aileyi ihmal etmeyeceğiz”

Gençlerle birlikte olmaktan ayrı bir gurur duyduğunu ifade eden Turan; “Gençlik kollarında görev yaptık zamanında, çalıştık. Türkiye bir kitap olursa önsözü Çanakkale olur diyoruz. Gençlerimiz mutlaka Çanakkale’de olmasının hatırını, hatırasını iyi yaşamalılar. Bir kısmınız öğrencilik için buradasınız. Çanakkaleli olsanız da olmasanız da buraya gelmişseniz mutlaka Çanakkale’nin hakkını vermek zorundayız. Şehitlik bizim, Troya bizi, Akif’in evi bizim, Kazdağları bizim… Çanakkale’nin her bir köşesinde kıymet, Bu kıymetin mutlaka değerlendirilmesi lazım. Okul bir şekilde bitecek, inşallah bu ülkeye faydalı olmak için iş hayatına başlayacaksınız. Ama Çanakkale’de ne oldu olmadı baktığımızda şu eksik kaldı demeyin, bu eksik demeyin Çanakkale’nin hakkını verin tabiri caizse. Çanakkale’nin her köşesinde hatıramız var. Bu hatırayı yaşayacağız ama bunun yanında mutlaka aileye olan irtibatı koparmayacağız. Bayramdır, düğündür, doğumdur, ölümdür asla ailemizi ihmal etmeyeceğiz. Hiçbir parti faaliyeti, hiçbir sosyal faaliyet ailemizden daha kıymetli değil. Asla aileyi ihmal etmeyeceğiz” diye konuştu.

“Her gencimizin mutlaka bir hobisi olmasını isteriz”

Turan, yabancı dilin önemini anlattığı gençlere yabancı dil eğitimlerini mutlaka şekillendirilmesi öğüdünde bulunduğu konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Son tavsiyemde her arkadaşımızın mutlaka sosyal bir yönü olması lazım. STK olur, spor olur, dernek-vakıf olur… Ama ‘ben okulu bitirdim hiçbir özelliğim yok’, hiç kıymeti yok bu işin. ‘Ben okulu bitirdim birincilikle ama futbolu bilmiyorum, resim yapamıyorum, fotoğraf çekemiyorum’, hiç kıymeti yok. Hayat dersler beraber, siyasetle beraber olursa kıymetli. Her gencimizin mutlaka bir hobisi olmasını isteriz.”

“Biz çok çektik, gençler çekmesin istiyoruz”

“Türkiye gelecek dönemde çok kıymetli, uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak” diyen Turan; “Türkiye’de son dönemdeki kavganın temelinde ‘yes sir’ diyen bir Türkiye mi olacak, yeri geldiğinde ‘one minute’ diyen bir Türkiye’mi olacak? Kavganın sebebi, temeli bu. Son dönemde Sayın Erdoğan’a, Sayın Bahçeli’ye ısrarla kızmalarının, saldırmalarının, gerilmelerinin altında yatan bu. Türkiye’yi teslim almak isteyen, ‘Edirne, Kars ruhunu aşma, başka bir işe karışma’ diyen insanlar, Türkiye’nin Suriye’de, Irak’ta, Mısır’daki ilişkilerinde, Kuzey Kıbrıs’ın etrafındaki enerji aramalarında hep geri kalmasını istiyorlar. ‘Geri kalmayacağız, yes sir demeyeceğiz’ diyen insanlar da Cumhur İttifakı’nı kurarak böyle bir adım attılar. Biz meseleye ‘beka meselesi’ derken ezbere söylemiyoruz. Önümüzdeki 5 yılın çok kıymetli olduğunu, Türkiye’de bölgenin önemli gelişmelere vesile olacağını görüyoruz. O yüzden sizden istirhamımız şu. Her yıl Türkiye’mizde ortalama 1 milyon gencimiz seçmen yaşına giriyor. O sebepten diyoruz ki; gençlerimiz oy verirken aman ha ufak hesaplarla, anlık kararlarla değil, ülkenin geleceğini önümüzdeki 5 yılı, 20 yılı düşünerek, kendi geleceği için oy vermelerini istiyoruz. Biz Türkiye’de vesayetten, darbelerden, uluslararası operasyonlardan çok çektik. Gençler bunları çekmesin istiyoruz. O yüzden Cumhur İttifakı’nın kıymetli olduğunu düşünüyorum. Lapseki’mizdeki ve Gelibolu’muzdaki belediye faaliyetlerinin farklılıklarına bakın, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Lapseki beş sene önce başkaydı, bugün bambaşka. Gelibolu beş sene önce neyse bugün aynı yerde. Aynı toprak, aynı sahil kenarı, ama mesele işi iyi bilen insanların her gün besmeleyi çekip, Ankara ile uyum bir yönetim ortaya koyup hizmet etmesi. Bu dönemde inşallah hem Gelibolu’ya hem Lapseki’ye Ak Parti Belediyesi omuz versin, işlerimizi daha hızlı yapalım istiyoruz. Zaten Lapseki’de kıymetli başkanımız var. Çalıştı, gayret etti, Lapseki’nin altyapısını, üst yapısını çok büyük oranda yeniledi. Doğalgaz gibi önemli bir hizmete imza attı. Yeni dönemde de kaldığımız yerden devam edelim istiyoruz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BülentturanAkparti
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol