Turan; “Türkiye’de de Çanakkale’de de birinci olduk”

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ezine ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek 24 Haziran seçimlerinde partilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Ezine Ak Parti ilçe teşkilatıyla da buluşan Turan, yerel seçimin planlamasını yaptı.

Turan; “Türkiye’de de Çanakkale’de de birinci olduk”

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ezine ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek 24 Haziran seçimlerinde partilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Ezine Ak Parti ilçe teşkilatıyla da buluşan Turan, yerel seçimin planlamasını yaptı.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 15:24
Turan; “Türkiye’de de Çanakkale’de de birinci olduk”

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’de ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Turan son olarak Gıda OSB’siyle, yatırımlarıyla kentin yükselen yeni değeri Ezine’de ziyaretlerde bulunup görüşmeler yaptı. Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu’nu ziyaret eden Turan, esnaflara hayırlı işler diledi. İlçe teşkilatıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Turan burada yaptığı konuşmada Türkiye’de son seçimlerde AK Parti’nin her yerde olduğu gibi Çanakkale’de de birinci olmayı başardığını belirterek, “Çok uğraştılar; şahsımızla, partimizle, liderimizle. Dedikodular, iftiralar, hakaretler, neler neler yaptılar. Ama teşkilat bir araya geldi, liderinin arkasında durdu ve hamdolsun tüm Türkiye’de oyunları bozduk. Bu çok kıymetli bir değer. Bir partinin 15 yıla rağmen hala birinci olması çok kıymetli bir değer. İnsanlar 15 yılda dernekten, vakıfta, oradan, buradan bıkarlar. Ama 15 yıldan beri, zaman zaman karşılayamadığımız taleplere rağmen; adam iş istiyor bulamadığımız oluyor, tayin istiyor yapamadığımız oluyor, yoğunluktan ihmal ettiğimiz oluyor. Ama buna rağmen niyetimizi bildi, gayretimizi takdir etti ve 15 yılın bitimine rağmen çok büyük bir oy farkıyla Türkiye’de de Çanakkale’de de birinci olduk. Yüzde 52 çok büyük bir oy. Türkiye’nin dışındaki ülkelere bakın, 20’lerle 30’larla iktidar olan bir sürü parti var. Toplumda iki kişiden biri, bu milletin yarıdan fazlası bize oy verdi. Bu bizim yükümüzü arttırır. Bu bizim daha çok çalışmamızı zorunlu kılar” dedi.

Çanakkale’de CHP’ye 13 bin fark attık

“Onun ötesinde Çanakkale’de CHP’ye 13 bin fark attık” diyen Turan; “Buda çok kıymetli. Seçimlerden önceydi, bir açıklama yaptı CHP’nin vekili; ‘4-0 olacak’ dedi. Oldu mu 4-0? Biz ne dedik; birinci olmazsak bu işi bırakırız dedik. Ben köylere gidiyorum, kenti geziyorum, teşkilatı biliyorum. Bu halk bizi tanıdı, bizi gördü. Atmosferi biliyoruz. Ama onlar 4-0 dedi havayı aldılar. İkinci vekil kıl payı çıktı. Yurt dışı oylarıyla beraber çıktı. Yemin töreni bitti, dört vekil hep beraber Ankara’dan geliyoruz, takıldım CHP’li Muharrem Erkek’e… Dedim sayın vekilim nereye gidiyor diğer vekilimiz. Dedi; Çanakkale’ye gidiyor. Dedim ne işi var Çanakkale’de? Nasıl ne işi var dedi. Gitsin seçmen ziyareti yapsın dedim. Ya o yüzden geliyor dedi. Yok dedim seçmen ziyaretine Kapıkule’ye gitmesi lazım.  Yurt dışından oy almasa geçemiyordu adam.  Gitsin Almanya’ya, İngiltere’ye, Fransa’ya teşekkür etsin oradaki seçmenlerimize dedim. Bayağı güldük. 4-0 bekleyen damlar, kıl payı yurt dışı oylarıyla beraber ikinci olabildiler. Allah büyük. Biz bu millete güvendik ve mahcup olmadık. 13 bin fark, çok büyük bir fark. Bazen diyorlar ‘hep birinciyiz Çanakkale’de’. Hayır arkadaş. Bazı yerlerde düşmüş oylarımız, bazı illerde vekil kaybetmişiz ama Çanakkale’mizde 1 Kasım’daki gibi aşağı yukarı oyumuzu aldık. Teşkilatlar çalışmasa, belediye sahip çıkmasa, meclis üyesi saldırmasa, kadın ve gençlik kolları sabah akşam çalışmasa bu tek başına vekilin yapacağı bir iş değil. 650 köy var. Her gün birine gitsek, iki yılda bir sıra gelir. Ama teşkilat sahip çıkarsa aynı gecede yüzlerce köye gidilir. Onu yaptık hamdolsun. O yüzden sizlere teşekkür etmek istedim” şeklinde konuştu.

“Bizim için durmak yok, yola devam ifadesi herhangi bir slogan değil”

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bizim için durmak yok, yola devam ifadesi herhangi bir slogan değil. Ezbere bir ifade değil. Seçim Pazar günüydü, pazartesi öğleden sonra net sonuçlar fiilen belli oldu, daha mazbatayı almadık, resmi vekil olmadık, Jülide hanımla beraber Biga’ya temel atmaya gittik. Çok yorulduk yatalım 15 gün, gezelim bir ay demedik.  İlçe ilçe geziyoruz. Haftaya inşallah Eceabat, Gelibolu yapacağız. Tüm ilçelerimize eşit uzaklıktayız. Ben Çanakkale’nin vekiliyim. Her ilçe eşit benim için. Bazıları laf ediyor; ‘oraya çok gidiyor, buraya az gidiyor’ hayır. Hiçbir belediyemizin talebine hayır dediğimiz var mı? Ben bölgenin değil, Çanakkale’nin vekiliyim. 12 ilçe, 650 köy baş tacı. Üç yıl geride kaldı vekilliğimiz döneminde, çok büyük hatıralarımız oldu. Çok önemli işler yaptık. Bütün ilçelerimiz şantiye gibi, yatırımlar devam ediyor. Seçim var bahanesine yatmadık. Dolar arttı bahanesine sığınmadık. Bu çok kıymetli bir iş ve seçimin devamında bunu yapmışız. Dur bakalım sonra dememişiz. Kim oy verdi, kim vermedi dememişiz.  İşimiz yapıyoruz kardeşim. Çanakkale’nin tüm imkanları zorlanıyor. Çanakkale’nin bütün değerleri ayağa kaldırılıyor. Köy, kent ilçe, kasaba ne varsa hem uluslararası projelerde, hem ufak ölçekli projelerde Çanakkale, bölgenin en çok yatırım alan ili halinde geldi. Ezine Gıda OSB’si bir Türkiye projesi. Çanakkale demiyorum, Türkiye projesi. Oranın resmi adı Çanakkale Gıda OSB. Buranın zeytinyağı sorununu, peynir sorununu, altyapı problemlerini, meyvesini, sebzesini, sütünü, etini, balığını tekrar markalandıracak, hayata geçirecek devasa bir proje.”

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”  

Yatırımlar için geri adım atmayacaklarını da dile getiren Turan; “Kriz var falan diyorlar ya, hiçbir konuda yatırımlar için geri adım atmayacağız. O krizlerin hepsinin sanal olduğunu, geçici olduğunu, Türkiye’de dünyaya karşı bir vesayet kavgasında bir basamak olduğunu herkes biliyor. Dün bizi darbelerle durdurmaya çalıştılar. 15 Temmuz’da örgütlerin üzerine saldılar. Bu millet sahip çıktı. 16 Nisan’da, 24 Haziran’da bu millet, ‘egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ deyip, çok büyük bir iddia ile başkanlık sistemine geçiş sağladı. Bu şu demek; artık Türkiye bir uydu ülke değil. Türkiye, sen öksürünce nezle olacak bir ülke değil. Amerika’sı veya başka ülkesi, kim olursa olsun, biz eşit ülkeleriz. Halkın seçtiği baş tacı, meclisin kararı baş tacı, yolumuza devam edeceğiz. Tökezledi kavga yap, sıkıntı oldu tokat vur, biz öyle bir ülke değiliz. Biz hiç kimsenin uydusu değiliz. Dost dümen tüm dünya bilecek ki; Türkiye’de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bizi darbeyle deviremeyenler şimdi başka atraksiyonlarla adım atıyorlar. Amerika’nın bu konuda kendine gelmesi lazım. Yarın öbür gün, dost dediği müttefik dediği herkese yapmaya başladığı bu yanlış yalnız kalmasını sağlayacak. Hiçbir dostunun kalmadığı dünyayı kendisi inşa ediyor. Türkiye, eski Türkiye değil. İMF’ye mahkum olan, yatırım yapamayan, krizden krize koşan bir ülke değil. Bunu da Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde aşacağız. Eski yıllarda ihtimali vardı, ‘teğet geçer’ demişti. Herkes güldü. Ne oldu, teğet geçti. Yatırımlar devam etti. Ülke büyümeye devam etti. Dünyada Çin ve Hindistan’dan başka büyüyen tek ülke Türkiye. Yine devam edecek. Bir tane papazın, ajanlık iddiası olan bir adamın hatırına Amerika’nın bu kadar yanlış yapması akla ziyan.  FETÖ’nün lideri Amerika’da. O zaman soru sorma hakkımız var. Neden vermiyorsun bu adamı? 15 Temmuz’u sen mi azmettirdin deriz ondan sonra, eğer bu adamı vermiyorsan. Bu kavgaların niçin olduğunu bu millet görüyor. Ümit ediyorum her şey yerine oturacak. Biz ülkemizin her kesiminin büyüdüğünü biliyoruz. Bu dönemde inşallah aşılacak. Biz parayla boyun eğdirilecek bir millet değiliz. Döviz üzerinden had bildirilecek bir millet asla değiliz” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiBülent Turan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol