Varank; “Ezine Gıda, İhtisas OSB global bir proje”

Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB Lansman Toplantısı ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Varank; “Ezine Gıda, İhtisas OSB global bir proje”

Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB Lansman Toplantısı ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

18 Şubat 2019 Pazartesi 16:07

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank lansman toplantısı öncesinde, Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB’nin kurulacağı alanda incelemelerde bulunarak, bilgi aldı. Ardından Çanakkale Ezine Gıda, İhtisas OSB Lansman Toplantısına katıldı. Lansman Toplantısına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ezine Kaymakamı ve Ezine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali İkram Tuna, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, AK Parti İl Başkan Av. Gültekin Yıldız, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Meclis Üyeleri Sinan Erdoğan, Cengiz Yanmaz, Oda Başkanları, Kurum amirleri, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ezine, Gıda İhtisas OSB’nin bir Çanakkale projesi olmaktan öte Türkiye projesi olduğunu söyledi. Bakan Varank; “Hatta global bir proje. Bundan iki sene önce dost ve kardeş Katar’a abluka uygulandığında Katar çok zor durumda kalmıştı. Bu abluka ile bütün yolları kapayan, lojistik imkanları kapanan Katar, en çok neye ihtiyaç duymuştu biliyor musunuz? Et, süt ve yumurtaya. Dolayısıyla günümüzde gıda çok farklı anlamlar içeren ürünlere karşılık geliyor. Gıda, aslında stratejik bir ürün. Dolayısıyla bugün burada attığımız adım, sadece bir Türkiye projesi değil, global bir proje” dedi.

Ezine Gıda, İhtisas OSB’nin kamulaştırılması çalışmalarını tamamladıklarını ve bunun için 8,5 milyon lira harcadıklarını ifade eden Bakan Varank, “Burada 91 sanayi parselimiz var. Ana yollar asfaltlar hazır. Su ihtiyacı için DSİ sondaj vurdu. Bakanlık olarak Çanakkale Ezine Gıda, İhtisas OSB’mizin inşallah en kısa zamanda alt yapı ihalesi yapılacak. Ben burada bunun sözünü size veriyorum. Şimdiden parsel tahsisi için başvuran firmalarımızın olduğunu biliyorum. Aslında burasının yurt dışından da oldukça iyi yatırımcılar çekeceğine ben tüm kalbimle inanıyorum. Çünkü burası her şeyi üretebileceğimiz muhteşem bir coğrafya. Çiftçimizi, sanayicimizi ve il halkını aynı anda ihya edecek bir proje. Bu projede bakanlıkça yer almanın haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

30 bin kişiye iş imkânı

Bakan Varank, Ezine’de doğrudan 8 bin, dolaylı olarak 30 binin üzerinde iş imkanı oluşturacak bir kümelenmeye sebebiyet vermiş olacaklarını belirtti. Bakan Varank; “Üretim zincirinin tüm tarafları bu işten kazançlı çıkacak. OSB’de üretim yapmak ölçek artışlarını da beraberinde getirecek. Tarım ve gıda ihracat rakamlarımızı inceledim. 2018’de ciddi bir sıçrama görülüyor. İnşallah bu attığımız adımlarla ihracatta da rekorlar kıracağımıza ben eminim. Bütün kalbimle inanıyorum. Benim için bu OSB’yi önemli kılan bir diğer özelliği de ekolojik dengeye sağladığı katkı. Bu muazzam coğrafya ihtisas OSB’nin sahip olacağı arıtma tesisi sayesinde en ufak bir yara almayacak. Hatta OSB dışındaki fabrikaları da buraya çekerek onların çevreye verdiği zararları da ortadan kaldıracak” diye konuştu.

Lansman Toplantısı İle Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal bir değerlendirmede bulundu. Gökhan Uysal; “Çanakkale'de üretilen sayısız gıda ürününün işlenip, paketlenerek pazarlanmasına olanak sağlayacak Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale ve hinterlandında yer alan geniş ve verimli alanlarda katma değer ve sinerji oluşturacak bir proje. Tarımsal üretimin ve hayvancılığın bölge hasılası ve istihdamındaki payının hızla artmasını sağlayacak Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Sayın Bakanımızın teşrifleriyle bir lansman toplantısı gerçekleştirdik. Çanakkale Ticaret Borsası olarak lansmana yöresel ürünlerimiz ile destek verdik. Valiliiğimiz koordinasyonunda düzenlenen toplantıda, bizlerde, Ticaret Borsası olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün destekleri ile bir yöresel ürün sergisi oluşturduk. Üyelerimize ait ürünlerle bir görsel ziyafet gerçekleştirdik. Bu proje yalnız Ezine’nin değil, tüm bölgenin kaderini etkileyecek önemli proje. Proje hayata geçtiğinde bölge üreticileri ile sanayicilerin önlerinin açılacak ve marka değerlerinin de katlanarak büyüyeceği düşüncesindeyiz” dedi. Konuşmaların ardından Çanakkale Ezine Gıda, İhtisas OSB’nin tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 20.02.2019 14:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol