Ye­ter­li­lik sı­nav­la­rın­da ter dök­tü­ler 

Ça­nak­ka­le Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Oda­sı, TOBB MEY­BEM A.Ş. iş­bir­li­ğin­de 2.El Mo­tor­lu Ka­ra Ta­şıt­la­rı Alım ve Sa­tım Mes­le­ki Ye­ter­li­lik sı­nav­la­rı dü­zen­le­di.

 Ye­ter­li­lik sı­nav­la­rın­da ter dök­tü­ler 

Ça­nak­ka­le Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Oda­sı, TOBB MEY­BEM A.Ş. iş­bir­li­ğin­de 2.El Mo­tor­lu Ka­ra Ta­şıt­la­rı Alım ve Sa­tım Mes­le­ki Ye­ter­li­lik sı­nav­la­rı dü­zen­le­di.

21 Temmuz 2019 Pazar 14:06
 Ye­ter­li­lik sı­nav­la­rın­da ter dök­tü­ler 

­

­­Yet­ki­li ku­ru­luş TOBB MEY­BEM A.Ş. ta­ra­fın­dan Ça­nak­ka­le Pe­u­ge­ot Oto­mo­tiv'­de ger­çek­leş­ti­ri­len 2.El Mo­tor­lu Ka­ra Ta­şıt­la­rı Mes­le­ki Ye­ter­li­lik sı­nav­la­rı­na top­lam­da 25 aday ka­tıl­dı. 2. El Mo­tor­lu Ka­ra Ta­şıt­la­rı Alım-­Sa­tım mev­zu­a­tı hak­kın­da bil­gi ve­ren Ge­nel Sek­re­ter Se­ma San­dal; "Güm­rük ve Ti­ca­ret Ba­kan­lı­ğı­mız ta­ra­fın­dan 13 Şu­bat 2018 ta­rih­li Res­mi Ga­ze­te 'de ya­yın­la­nan, İkin­ci El Mo­tor­lu Ka­ra Ta­şıt­la­rı­nın Ti­ca­re­ti Hak­kın­da Yö­net­me­lik ge­re­ğin­ce 13 Ağus­tos 2019 ta­ri­hin­den iti­ba­ren Mes­le­ki Ye­ter­li­lik Bel­ge­si al­ma­yan ve Yet­ki Bel­ge­si ol­ma­yan şa­hıs ve fir­ma­lar No­ter­ler 'de alım-­sa­tım iş­le­mi ya­pa­ma­ya­cak. Bu­gün iti­ba­riy­le Mes­le­ki Ye­ter­li­lik Ku­ru­mu ta­ra­fın­dan ilan edi­len 117 mes­lek için Mes­le­ki Ye­ter­li­lik Bel­ge­si zo­run­lu. Biz Oda ola­rak zo­run­lu­luk kap­sa­mı­na alı­nan mes­lek­ler­de üye­le­ri­mi­zin ve es­na­fı­mı­zın mağ­dur ol­ma­ma­sı, ce­zai mü­ey­yi­de ile kar­şı kar­şı­ya kal­ma­ma­sı için sü­rek­li du­yu­ru­lar ya­pa­rak en kı­sa sü­re­ler­de sı­nav açıl­ma­sı ama­cıy­la ta­lep top­lu­yo­ruz." de­di.
"­Mes­le­ki ye­ter­li­lik bel­ge­si zo­run­lu ola­cak"
­Ge­nel Sek­re­ter Se­ma San­dal, Mes­le­ki Ye­ter­li­lik Bel­ge­si zo­run­lu­lu­ğu­nun ya­kın bir dö­nem­de Em­lak Sek­tö­rü için­de baş­la­ya­ca­ğı­nı be­lir­te­rek; "5 Ha­zi­ran 2018 ta­ri­hin­den ön­ce 'VER­Gİ KAY­DI' ve 'O­DA KAY­DI' bu­lu­nan­lar için 'EN AZ Lİ­SE ME­ZU­NU OL­MA' şar­tı aran­ma­ya­cak. 5 Ha­zi­ran 2018 ta­ri­hin­den ön­ce 'VER­Gİ KAY­DI' ve 'O­DA KAY­DI' bu­lu­nan­lar için Halk Eği­tim Mer­kez­le­rin­den alın­mış olan 'EM­LAK KO­MİS­YON­CU­LU­ĞU' vb. em­lak sek­tö­rü ile il­gi­li kurs bi­tir­me ser­ti­fi­ka­sı olan­la­rın 'MES­LE­Kİ YE­TER­Lİ­LİK BEL­GE­Sİ' al­ma­sı­na ge­rek yok. Bu­nun­la be­ra­ber, pa­zar­la­ma ve sa­tış per­so­ne­li ola­rak ça­lış­tı­rı­lan ki­şi­le­rin or­ta­öğ­re­tim ve yük­se­köğ­re­tim ku­rum­la­rı­nın ta­şın­maz ti­ca­re­ti ile il­gi­li alan­la­rın­dan (Örn: Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Em­lak Ko­mis­yon­cu­lu­ğu Bö­lü­mü, Mes­lek Li­se­si Em­lak Ko­mis­yon­cu­lu­ğu Bö­lü­mü) me­zun olan­la­rın Mes­le­ki Ye­ter­li­lik Bel­ge­si al­ma­sı­na ge­rek bu­lun­ma­mak­ta­dır. Em­lak Da­nış­ma­nı Mes­le­ki Ye­ter­li­lik Bel­ge­si al­ma­sı zo­run­lun olan ki­şi­le­rin ise bel­ge­le­ri­ni al­dık­tan son­ra bağ­lı ol­duk­la­rı Ti­ca­ret İl Mü­dür­lük­le­ri­ne baş­vu­ru ya­pa­rak 'YET­Kİ BEL­GE­Sİ' al­ma­la­rı zo­run­lu ola­cak" di­ye ko­nuş­tu. San­dal, Mes­le­ki Ye­ter­li­lik bel­ge­si alı­mıy­la il­gi­li her ko­nu­da Oda'­nın Mes­le­ki Ye­ter­li­lik bi­ri­min­den bil­gi alı­na­bi­le­ce­ği­ni söz­le­ri­ne ek­le­di. 
 

 
 

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol