Yıldız; “Çanakkale Geçilmez sözü burada söylenmiştir”

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı, 1.Dünya Savaşında Çanakkale Cephesinde Müstahkem Mevkii Komutanı olarak görev yapan Cevat Paşa'yı 80. ölüm yıldönümünde andı.

Yıldız; “Çanakkale Geçilmez sözü burada söylenmiştir”

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı, 1.Dünya Savaşında Çanakkale Cephesinde Müstahkem Mevkii Komutanı olarak görev yapan Cevat Paşa'yı 80. ölüm yıldönümünde andı.

14 Mart 2018 Çarşamba 13:12
Yıldız; “Çanakkale Geçilmez sözü burada söylenmiştir”

AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız önderliğinde toplanan partililer basın açıklamasının ardından hep birlikte şehitlerimiz için dua ettiler. Başkan Gültekin Yıldız yaptığı açıklamada; “Tarihe altın harflerle yazılmış önemli günlerin yıl dönümlerini ardı ardına yaşıyoruz. Dün İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümüydü, Pazar günü ise hep birlikte coşkuyla ve gururla Çanakkale Deniz Zaferimizin 103. yıl dönümünü kutlayacağız. Bugün ise 1.Dünya Savaşında Çanakkale Cephesinde Müstahkem Mevkii Komutanı olarak görev yapan Cevat Paşa'nın 80.ölüm yıl dönümü ve biz onu daha fazla tanımak adına burada bir araya geldik. Cevat Paşa'yı kimimiz adını taşıyan mahalleden kimimiz adını taşıyan okuldan biliyoruz, aslında derinlemesine bilgi sahibi olan insan sayısı çok az. Cevat Paşa Çanakkale Cephesinde Müstahkem Mevkii Komutanlığı yapmış, Kurtuluş Savaşında ve Cumhuriyet'in kurulmasında Atatürk'ün yanında yer almış büyük bir asker ve komutandır.  Cevat Paşa şuan bulunduğumuz yerden Çanakkale Deniz Harbini yönetmiş, Nusret Mayın Gemisine boğazın mayınlanması emrini vermiş, 18 Mart'ta mağlup olan düşman donanması boğazdan ayrılırken tarihe geçen "gittiler, geçemediler, geçemeyecekler " özetle Çanakkale Geçilmez sözünü burada söylemiştir” dedi.

“Şuan Çanakkale18 Mart Üniversitemizin bahçesinde yer alan bu yer ile ilgili yakın bir tarihe kadar yeterli bilgiye sahip olunamamıştır.” diyen Gültekin Yıldız, “Hatta o kadar az biliniyor ki böylesine tarihi öneme haiz bir yerin hemen yanı çiçek bahçesi olması gerekirken 30 yıla yakın bir süre Çanakkale Belediyesi tarafından çöp depolama alanı olarak kullanılmış.2009 yılında Orman Bakanlığımızın öncülüğünde Belediyeler Birliği ile birlikte yeni çöp deponi alanının yapılması ile Çanakkale bu tarihi ayıptan kurtulmuştur. Akabinde üniversitemizdeki hocalarımız tarafından Çanakkale Deniz Savaşının sevk ve idare edildiği Müstahkem Mevkii Komuta ve Gözetleme Yeri olan bu alan tespit edilmiş ve Çanakkale'nin her yerinden görülebilen bu Türk Bayrağı dikilmiştir. Ayrıca bu bölge için yine ÇOMÜ Mimarlık Fakültesi tarafından bir anıt ve rölyef çalışması yapılmıştır. Kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. "Boğaz’dan perişan halde çıkmakta olan düşman filosunun görünüşü savaşın en kıymetli anıydı" diyen Cevat Paşa ve arkadaşlarının boğazı terk eden düşman donanmasını 18 Mart 1915'de seyrettiği bu noktaya bir seyir terası veya bir anıt inşa edilerek bu alanın düzenlenmesi için, gelecek nesillere bu mirası aktarabilmek için gerekli girişimlerde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cevat Paşa olmak üzere tüm şehitlerimize, gazilerimize ve kahraman askerlerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
AkParti
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol