Yılmaz; “Emekçilerin ve ailelerinin yüreğine su serpildi”

Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Vedat Yılmaz, Taşeron sistemine son verilmesinin yıllardır sürmekte olan hukuksuzluğun sona ermesi anlamına geldiğini söyledi.

Yılmaz; “Emekçilerin ve ailelerinin yüreğine su serpildi”

Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Vedat Yılmaz, Taşeron sistemine son verilmesinin yıllardır sürmekte olan hukuksuzluğun sona ermesi anlamına geldiğini söyledi.

08 Aralık 2017 Cuma 15:50
Yılmaz; “Emekçilerin ve ailelerinin yüreğine su serpildi”

Yüzbinlerce işçiye kadro müjdesinin mimarı büyük Türkiye’nin onurlu ve yiğit lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çanakkale’de Hizmet–İş Sendikası üyesi bulunan 3500 işçi adına teşekkür eden Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Vedat Yılmaz; “Taşeron sistemine son verilmesi devlet bütçesinin artıya geçmesi, kamuda etkin ve kaliteli hizmetin önünün açılması ve yıllardır sürmekte olan hukuksuzluğun son bulması anlamına gelmektedir. Kamuda hizmet maliyetini düşürmek gibi masum bir gerekçenin arkasına saklanarak yüzbinlerce emekçinin ihaleyle pazarlandığı bu utanç tablosuna son verilmiş olması emeğin bayram anlamına gelmektedir. İnsan emeğini, insan onurunu, insan hayatını yok sayan bu yapının tasfiyesi yıllardır ardı arkası kesilmeyen haksızlıkların bitmesi yüzbinlerce emekçinin ve milyonlarca aile bireyinin yüreğine su serpmiştir. Taşeron sisteminde aracı firmaların haksız yere elde ettikleri trilyonlarca kaynağın artık devlet bütçesinde bütçesinde kalacak olmasının yanı sıra şirketlerin işçiye ödemek üzere devletten aldıkları ancak ödemedikleri alacaklar nedeniyle açılan davaların kazanılması sebebiyle devlet binlerce TL. yargılama gideri vekalet ücreti ve faiz yükünden de bu düzenlemeyle kurtulmuş olacaktır. Bu süreçte Hizmet-İş Sendikası olarak hep üyelerimizin yanında durduk. Haklarını savunduk ve adaletin tecelli edeceğine inandık. Özellikle Konfederasyonumuz Hak-İş ‘in mazlum taşeron işçilerine uzattığı dost elini taşeron işçilerinin sıkıca tutması sabırlı ve dirençli bir mücadele ortaya koyması bugünü sağlamıştır. Başbakanlığı döneminde çıkardığı yasayla taşeron çalışanlarının örgütlenme ve toplu sözleşme haklarını sağlayan, bugün de yüzbinlerce işçiye kadro müjdesinin mimarı büyük Türkiye’nin onurlu ve yiğit lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Çanakkale’de Hizmet –İş Sendikası üyesi bulunan 3500 işçi kardeşimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu sonucun elde edilmesinde olağanüstü bir gayretle elinden geleni yapan ve çalışanların yanında duran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’na taşeron mücadelesinin öncüsü onurlu ve ilkeli sendikacılığın lideri Hak-İş ‘imizin Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’a yüzbinlerce taşeron emekçi milyonlarca aile bireyi, çalışma yaşamı ve ülkemiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol