Eski Başkan Karadağ’da Başkanlığa adaylığını açıkladı

AK Parti eski İl Başkanı Yeşim Karadağ, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Eski Başkan Karadağ’da Başkanlığa adaylığını açıkladı

AK Parti eski İl Başkanı Yeşim Karadağ, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

12 Kasım 2018 Pazartesi 18:20

AK Parti bir önceki dönem İl Başkanı Yeşim Karadağ, Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti’nin önde gelen isimleri, eski il başkanları ve partililerin ilgi gösterdiği aday adaylığı başvurusunda bulunan Karadağ dünü ve bugünü özetleyip yerel seçimlerdeki bakış açısını ortaya koydu. Karadağ,  “AK Parti benim hayatımın en özel yerlerinden birisi. Çünkü siyasete AK Parti çatısı altında başladım. Mahalle teşkilatlarından ilçe yönetimlerine, İl Yönetimine, Belediye Meclis üyesi adaylığına dördüncü sıra Milletvekili adaylığı gibi birçok görevi icra ettik. Partimizin adı gibi Ak ve lekesiz bir şekilde taşıdığımıza inanıyorum. Bu görevler içerisinde aslında gerçekten özel anlam ifade eden ve İl Yönetiminde görev yaparken kıymetli başkanlarımızı da takip ettiğimiz o güzel görevi de rabbim bize takdir buyurdu. İki yıl boyunca da Çanakkale AK Parti İl Başkanlığı görevini yaptım” dedi.

Erdener Can’ın istifası ile boşalan İl Başkanlığı koltuğuna önce atanan ardından da 21 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen kongre ile İl Başkanı seçildiğini ve bu görevin kendisi için özel olduğunu belirten Yeşim Karadağ; “Tabi bu görev benim için özeldi, bunun sebebi de görev sürem boyunca Türkiye’de tek kadın il başkanı olmam nedeniyledir. Arkasından 21 Ocak 2018 tarihinde yaptığımız il kongresinde seçilmiş ilk Kadın İl Başkanı unvanı aldım. Partimizin çıkarları doğrultusunda da bu görevimi bıraktım. Görev sürem boyunca tarihin yeniden yazıldığı gelişmelere şahit olduk. Üç tane Genel Başkan ile çalıştım, 16 Nisan Referandumu gibi bir referandumu atlattık. Ki bu referandum Türkiye’nin geleceğine yön veren bir referandum idi. Allah bir daha yaşatmasın dediğim 15 Temmuz darbe girişimini, başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vekillerimizle, tüm teşkilatlarımızla püskürttük. Tabi bu süreç içerisinde bazı kararlar aldık; yanlış kararlar denilerek eleştirildi. İyi ki bu kararlarla bu hamleleri yaptık, şükürler olsun dedik. Ama biz bunların hepsini geride bıraktık. Bugün bir olma, beraber ve diri olma günüdür” şeklinde konuştu.

Çanakkale Belediyesini AK Belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak istediklerini ifade eden Yeşim Karadağ neden aday adayı olduğunu şöyle anlattı : “Bugün geldiğimiz süreçte 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimleri için Türkiye’nin önsözü, büyüdüğüm, yaşadığım bu şehirden Çanakkale Belediye Başkan aday adaylığı başvurumu yapıyorum. Peki, neden aday adayıyım? Çünkü biz AK Belediyecilik ile Çanakkale merkezimizdeki belediyecilik anlayışı arasında urum olduğunu görüyoruz. Çan, Bayramiç, Ezine, Yenice, Ayvacık, Lâpseki, Eceabat ilçelerine baktıkça Çanakkale merkezi bu olmamalı, şehitler diyarının kalbi böyle atmamalı diyoruz.  Çünkü biz projeler üreten, sorunlara çözüm üreten bir belediye başkanı ve meclisi istiyoruz. Çünkü biz Çanakkale’mizin değerlerine sahip çıkan, kucaklayan hizmet üreten belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak istiyoruz. Çünkü biz Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan ve milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun Çanakkale’mize değer katmak için yaptıkları çalışmalara omuz vererek hep birlikte Çanakkale’mizi dünya şehri yapmak istiyoruz. Genel Merkezimiz, siyasi büyüklerimiz beni veya bir başka arkadaşımı da aday gösterse, AK Partimizin bayrağını Çanakkale Belediyesine dikmek için gece gündüz demeden hep birlikte el ele bir bütün olarak çalışacağımızı da biliyoruz. Bugün burada oldunuz benim aday adaylığı açıklamamda beni yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 12.11.2018 19:51
Anahtar Kelimeler:
Ak Parti
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol