CHP’den pilav krizine cevap

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP’ye yönelik saldırılara karşı tepki gösterdi. Çanakkale Belediyesi olarak pilav ikramına izin verdiklerini belirten Başkan Ülgür Gökhan, fakat hayır işine siyaset karıştırıldığını söyledi. Gökhan; “Yalan yanlış, kışkırtıcı bir pankart astılar. Böyle meydanlarda insanları kışkırtıcı, niteleyici pankartlarla dolaşılmasına müsaade etmemiz mümkün değil” dedi.

CHP’den pilav krizine cevap

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP’ye yönelik saldırılara karşı tepki gösterdi. Çanakkale Belediyesi olarak pilav ikramına izin verdiklerini belirten Başkan Ülgür Gökhan, fakat hayır işine siyaset karıştırıldığını söyledi. Gökhan; “Yalan yanlış, kışkırtıcı bir pankart astılar. Böyle meydanlarda insanları kışkırtıcı, niteleyici pankartlarla dolaşılmasına müsaade etmemiz mümkün değil” dedi.

26 Mart 2018 Pazartesi 16:06
CHP’den pilav krizine cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul–Güngören ilçe kongresinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı eleştirmesine ve AK Parti Gençlik Kolları tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen pilav ikramı sırasında asılan pankarta ilişkin düzenlenen basın açıklamasına CHP 24. Dönem Çanakkale Milletvekili ve YDK Üyesi Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve çok sayıda partili katıldı.

Güneşhan; “Pilav dağıtımı engellenmedi”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan yaptığı açıklamada; “AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 23.03.2018 tarihinde İstanbul – Güngören ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, belediye başkanımız sayın Ülgür Gökhan hakkında yaptığı haksız suçlamaları değerlendirmek için, bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Sanırım Çanakkale AKP örgütü ve yöneticileri, Çanakkale ile ilgili olarak kendi genel başkanlarına sürekli olarak yanlış bilgiler aktarmaktadırlar.” dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen pilav ikramında asılan pankarta değinen CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Tüm Çanakkale kamuoyunun ve sizlerin de bildiği gibi, AKP Çanakkale il gençlik kolları 21.03.2018 tarihinde cumhuriyet meydanın da ve bazı ilçelerde, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın Afrin’e girmesi nedeni ile pilav dağıtımı gerçekleştirmiştir. Ancak pilav dağıtımı esnasında, Çanakkale’yi gerecek, ayrıştıracak ve toplumda huzursuzluğa neden olabilecek içerikteki bir pankartı olay mahalline asmışlardır. Sayın Gurup Başkan Vekilinin, daha önce yerel basına verdiği bir demeçte “Gerekirse Çanakkale’yi daha da fazla gereceğiz” şeklinde ki demecinin hafızalarımızdaki yeri de henüz çok tazedir. Sayın Gurup Başkan Vekilinin, demecini hatırladığımızda, pankartı neden astıkları daha anlaşılabilir olmaktadır. Buna rağmen, İl başkanı olarak bizzat kendim, doğrudan AKP il başkanı Sayın Ergin Sezen’i arayarak, Çanakkale’nin barışın ve özgürlüğün kenti olduğunu ve bu huzurlu ortamı bozmaya hiç kimsenin hakkının olmadığını söyleyerek, asılan pankartın gerginlik yaratacak nitelikte olduğunu ve Çanakkale’deki barış ortamına uygun düşmediğini, bu nedenle de pankartı kaldırmalarının tüm Çanakkale’nin yararına olacağını ilettim. Kendisi de olumlu yaklaşarak konu ile bizzat ilgileneceğini söyledi. Söylendiği gibi pilav dağıtımının engellenmesi asla söz konusu olmamıştır. Pilavın dağıtımı da, pankart indirilerek olaysız bir şekilde devam etmiştir” diye konuştu.

“Çanakkale’yi germeye çalışıyorlar”

“Ayrıca, Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ın Afrin nedeni ile dağıtılan pilavı engellediği söylemi acizlikten başka bir şey değildir” diyen Güneşhan; “Kaldı ki; Belediye Başkanımız her yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde pilav ikramında bulunmaktadır. Bu yıl da “Hem Afrin de hem Güneydoğu da şehitlerimiz var. Dolayısıyla bu yıl bu ülkenin bağımsızlığı için, bizim burada özgürce yaşayabilmemiz için can veren tüm şehitlerimiz anısına ikram da bulunduk, duamızı ettik.” Diyerek 13.03.2018 tarihinde Cuma pazarında binlerce kişiye pilav dağıtımı yapmıştır. Görüldüğü gibi Sayın Gurup Başkan Vekili ve AKP yönetimi; Çanakkale de her geçen gün düşen oy oranlarının hesabını verememe korkusuna kapıldıkları için, kamuoyuna ve genel başkanlarına sürekli olarak yanlış ve yanlı bilgi vermektedirler. Çanakkale’yi kendi deyimleri ile germeye çalışmaktadırlar. Ama bunun AKP’ye hiçbir getirisi ve faydası olmayacaktır. Türkiye tek adam rejimine ve diktatörlüğe sandıkta AKP’ye oy vermeyerek dur diyecektir.” şeklinde konuştu.

Gökhan; “Seneye de sosyal medyadan konuşacağım”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’ın konuşmasının ardından, bir gazetecinin “18 Mart’ta konuşma yasağı sadece bu sene için mi geçerli? Yoksa önümüzdeki yıllarda da devam edecek mi?” şeklndeki sorusuna cevap veren Başkan Gökhan; “Yasağı bilmiyorum ama benim konuşmayacağım kesin. Çünkü benim AK Parti mitinglerinde konuşmaya hakkım yok. Ben Çanakkale halkına ve dünyadaki bütün insanlara konuşma yapıyorum. Onu da sosyal medya hesaplarımdan gerçekleştiriyorum. Keşke her sene öyle yapsaymışız. Seneye de öyle yapacağım inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Bitmeyen iftira ve karalama kampanyaları var”

“Bunların bitmeyen iftira ve karalama kampanyaları var. Bu kampanyalarına Cumhurbaşkanı’nı da dahil ediyorlar” diyen Başkan Gökhan; “Onu da yanlış bilgilendirmek suretiyle buna katıyorlar. Çünkü söylenen hiçbir şeyin aslı astarı olmadığını bütün Çanakkale halkı biliyor. Yani ne burada HDP için pilav dağıtıldı. Sadece ve sadece demokrasinin gerçekleştirilmesi noktasında, CHP’nin Çanakkale’de birinci parti olmasından dolayı ve 2010 referandumunda söyledikleri kandırmacaların, yalanların ortaya çıkmasından dolayı ve bir siyasi partinin her türlü engellemelere rağmen demokrasinin gerçekleşmesi için bu süreçte başarılı olması dolayısıyla böyle bir memnuniyet ifadesinde bulundum. Yoksa bizim o partiyle, o insanlarla hiçbir işimiz olmadığı açık ve nettir. Onlar bu işi abartıp, dolandırdılar falan ama tutmadı tabi. Çanakkale’de bunun böyle olmadığın herkes net bir biçimde anladı” şeklinde konuştu.

“Ben kimseyi kovmadım, onlar meclisi terk ettiler”

Başkan Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “AKP Grup Başkanvekili’nin belediye meclisinde, meclis konusu olmayan, mecliste konuşulması uygun olmayan bir konuyu açması dolayısıyla, kendisine rica etmeme rağmen konuşmasını sürdürmesi üzerine, orada bir gerginlik söz konusu oldu. Onlarda kalktılar belediye meclis üyesine söz vermedi. Sözünü kesti anlamında bir ifadede bulundular. Elbette ki ben bu belediye meclisinde düzüne sağlamak ile görevliyim. Burada bir siyasi partinin iç işlerinin konuşulmasına müsaade etmem söz konusu değildir. Yarında olsa, yarında müsaade etmem. En son kovduğum yalanı aktarıldı. Ben kimseyi kovmadım. Onlar kendileri meclisi terk ettiler. Kovmak diye bir şey söz konusu değildir.”

“Kışkırtıcı bir pankart astılar”

Çanakkale Belediyesi olarak pilav ikramına izin verdiklerini kaydeden Başkan Gökhan, fakat hayır işine siyaset karıştırıldığını ifade ederek; “Belediyeden pilav ikramı için izin istediler. İzin verildi. Fakat onlar hayır işine siyaset karıştırmaya kalktılar. Yalan yanlış, kışkırtıcı bir pankart astılar. İl başkanımızın girişimi ile bu pankartın indirilmesi istenmiş. Ama pilav dağıtımının sonuna kadar bu pankart indirilmemiş. Bütün bunları topladığımızda, her şeyden bir kulp yakalayıp bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Evet herkes görevini yapacak. Ancak herkeste bu kentin adabına uyacak. Böyle meydanlarda insanları kışkırtıcı, niteleyici pankartlarla dolaşılmasına müsaade etmemiz mümkün değil. Ben sokağa da çıkıyorum. Bunlar uygun görülmüyor. Sokakta bir karşılığı yok. Bunlar dibe doğru gidişin telaşı. Bunlar böyle yaptıkça halkın teveccühü bizden yana olmaya devam ediyor. Allah razı olsun. Biz kendilerinin aleyhine bir pankartta asılmış olsa ona da müsaade etmeyiz. Ben bu kentte barışı, özgürlüğü, eşitliği sağlamak görevliyim” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Chp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol