Erkek; “Yılmaz, Türkiye’de neden gözaltına alınmadı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Gürcistan’ın sınır dışı ettiği Nusret Yılmaz’ın, Türkiye’de neden gözaltına alınmadığını sordu.

Erkek; “Yılmaz, Türkiye’de neden gözaltına alınmadı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Gürcistan’ın sınır dışı ettiği Nusret Yılmaz’ın, Türkiye’de neden gözaltına alınmadığını sordu.

22 Şubat 2018 Perşembe 11:34
Erkek; “Yılmaz, Türkiye’de neden gözaltına alınmadı”

Konu ile ilgili TBMM’ye soru önergesi sunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, önergede yer alan soruların Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından cevaplandırılmasını istedi. Erkek; “Dışişleri Bakanlığı’nın notu üzerine Adalet Bakanlığı’nın, 1 Şubat 2018’de Ankara ve Gaziantep Cumhuriyet başsavcılıkları ile İçişleri Bakanlığı’na aranan teröristler listesinde “yeşil” kategoride bulunan ve başına 1 milyon TL ödül konulan IŞİD üyesi Nusret Yılmaz’ın bilgilerinin kayıtlı olduğu “gizli” ibareli bir yazı gönderdiği kamuoyuna yansımıştır. Adalet Bakanlığı’nın “gizli” bir yazısıyla, 100’den fazla kişinin öldüğü Ankara Tren Garı katliamının kırmızı bültenle aranan sanığı IŞİD emirlerinden Nusret Yılmaz’ın “yasal yollardan”, elini kolunu sallayarak Türkiye’den Gürcistan’a geçtiği, arandığının anlaşılması üzerine Gürcü makamları tarafından Türkiye’ye sınır dışı edildiği, iki gün sonra aynı olayın yine yaşandığı ama buna rağmen her iki seferde de Nusret Yılmaz’ın Türkiye’de gözaltına alınmadığı belirtilmektedir. Diyarbakır’da geçen 22 Aralık’ta yakalanan, 6 gün gözaltında kaldıktan sonra tutuklanan ve IŞİD terör örgütünün bombacısı olduğu iddiasıyla hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Suriyeli İngilizce öğretmeni Afra Şaar da tahliye edilmiştir. Daha önce IŞİD'in “Diyarbakır emiri” olduğu gerekçesiyle 2 defa tutuklanıp serbest bırakılan Nihat Turan, Türkiye emiri olarak ismi geçen ve defalarca kez serbest bırakılan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk ve bunun gibi çok sayıda benzer olayın olduğu göz önünde bulundurulduğunda, uluslararası kamuoyunda Hükümetinizin IŞİD ile mücadele etmediği ve hatta destek olduğu algısının güçlendiği görülmektedir. Bu bağlamda: Ülkemizde, IŞİD ile ilişkili olduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan kişi sayısı kaçtır? Çeşitli nedenlerle serbest bırakılan ya da tahliye edilen IŞİD’lilerden kaçının tekrar örgüte katıldığı tespit edilmiştir? Kırmızı bültenle aranan, tarihimizin en büyük katliamlarının arkasında olan bir IŞİD üyesi, nasıl yasal yollardan Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçmeyi başarabilmiştir? Kendisine yardım eden kamu görevlileri olduğu iddiaları doğru mudur? Bu konuda soruşturma açılmış mıdır? Gürcistan’ın sınır dışı ettiği Nusret Yılmaz, Türkiye’de neden gözaltına alınmamış ve/veya gözaltına alındıysa neden serbest bırakılmıştır? Gürcistan makamlarının girişlerine izin vermediği Nusret Yılmaz şu an nerededir? IŞİD mensubu olduğu bilinen çok sayıda ismin gözaltına alınmaması, alınsa da salınması gibi olaylar IŞİD ile mücadele konusunda Hükümetinizin olumsuz anılmasına neden olmaktadır. Bu konuda özel bir çalışma yapmakta mısınız?” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleChp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol