“Kepez’in Evladı” olmak nedir?

Kepez Bağımsız Belediye Başkan Adayı Gökhan Bayram, seçim çalışmaları esnasında yapılan bir propagandaya ilişkin açıklama yaptı.

“Kepez’in Evladı” olmak nedir?

Kepez Bağımsız Belediye Başkan Adayı Gökhan Bayram, seçim çalışmaları esnasında yapılan bir propagandaya ilişkin açıklama yaptı.

03 Mart 2019 Pazar 18:24
“Kepez’in Evladı” olmak nedir?

Kepez Bağımsız Belediye Başkan Adayı Gökhan Bayram yaptığı açıklamada; “Kepez’de yapılmak istenenin benzeri Atatürk’e yapılmıştı. 1922’de Atatürk karşıtı bir gurup milletvekili meclise kanun teklifi verir. Teklifin 14. MADDESİ “Milletvekili olmak için oralı olmak ve yerleşik olmak zorunludur.” der. Atatürk de vatan için mücadele ettiğini ve geçerli şartları taşıyamadığını, haklarının elinden alınmasının haksızlık olduğunu belirtir. Aynı haksızlık şimdi Kepez’de yapılıyor. “Kepez Evladı” bahanesiyle işi nüfus kütüğü boyutuna indirenlerle, Atatürk’ü milletvekili yaptırmak istemeyenler arasında bir fark var mıdır? Sonuçta HEPİMİZ KEPEZLİYİZ.

Kepezli olmak Kepez’e hizmet etmekle mümkündür

Kepez’in sokaklarında “misket oynamaktan”, “top oynamaktan” bahsedenler şimdide “siyasi oyunlar” oynamaktadırlar. Kepezli olmak için Kepez’de misket oynamak değil, Kepez’e katkı sunmak gerekir. “Ağacını tanımayan, ormanını yönetemez” diyenler, diktiğimiz fidan kadar fidan dikmişler midir? Kepez’de kurduğumuz kütüphaneleri, sahip çıktığımız öksüz ve yetimleri, okuttuğumuz gençleri bilirler mi? Biz bu kentin yıllarca sahillerini temizledik, sokak hayvanlarına sahip çıktık, çocuklarına bilim kampları düzenledik, köy çocuklarına kitaplar dağıttık, yüzlerce dul ve yetime sahip çıktık, kadınlarımıza kurslar tertipledik. Asıl önemli olan orada doğmak değil, oraya hizmet etmektir. Biz engellilere sahip çıktık, yüzlerce gence ve kadına iş bulduk, Kepez’de istihdam yaratan hemen hemen tüm iş alemine katkı sunduk, konferanslar düzenledik, hastane kurduk,  hastanede gönüllü hizmetler verdik, sanatsal ve kültürel aktiviteler düzenledik, yaşlıları hep korduk ve gözettik, okuyamayan çocukları okuttuk. Bazıları para kazanmakla, biz insan kazanmakla uğraştık” dedi.

Kepez’de doğmayan öksüz ve yetim midir?

“Kepez’in karşısında yatan 253 bin şehit Çanakkaleli midir?”  diyen Bayram; “Kepez-Dardanos yolu üzerindeki şehitlikte yatan Hasan Mevsuf Kepezli midir? Kepez’de binlerce insana iş veren Dardanel’in sahibi Niyazi Önen Kepezli midir? İstihdam yapan Lapsekili, Gelibolulu, Bigalı otomobil firmaları, inşaat firmaları ve daha birçok yatırımcı nereye konulacaktır?  Doğudan batıya, kuzeyden güneye memleketimizin her yerinden buraya gelenler öksüz müdür? Çanlılar, Bayramiçliler, Ezineliler ve Çanakkale’nin tüm ilçelerinden gelenler, köylerinde doğup buraya yerleşenler yetim midir? Bugün ekmeğinin peşinde koşup bu topraklara yerleşen, ya da yaşamının kalan kısmını burada geçirmek isteyen kişiler nereye konulacaktır. Bugüne kadar binlerce etkinlik düzenlemiş biriyim. İnancım Kepez’de yaşamayı tercih eden herkes Kepezlidir. Kepez’de doğmak olay değil, Kepezli olmak kolay değildir. Seçim zamanı “Kepez Evladı” olduğunu hatırlayan mı, dışındaki zamanda uğraşan, didinen mi Kepezlidir? Kütüğünde değil kalbinde Kepez yazan Kepezlidir. Biz KEPEZİZ” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleKepez
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol