Çanakkale Öğretmen Evi hizmete girdi

Çanakkale’de yapımı tamamlanan Öğretmen Evi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Çanakkale Öğretmen Evi hizmete girdi

Çanakkale’de yapımı tamamlanan Öğretmen Evi düzenlenen törenle hizmete girdi.

04 Ocak 2019 Cuma 18:33
Çanakkale Öğretmen Evi hizmete girdi

Çanakkale Öğretmen Evi açılış törenine Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, kurum müdürleri, siyasetçiler, öğretim görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 2018 yılının Çanakkale yılı olduğunu söyledi. Bütçede en büyük payın Milli Eğitime aktarıldığını dile getiren Turan; “Lapseki’de doğalgaz hattının açılışını gerçekleştirdik. Şevketiye Köyü’ne modern bir sağlık evinin kavuşturulması sevincini yaşadık. Biga’da Z Kütüphanesinin açılışı ile öğrencilerimize ve Çanakkale halkına hizmetlerimizi sunduk. Buradan bir kez daha söylüyorum biz Ankara’nın değil Çanakkale’nin vekiliyiz. Bu makamlar gelip geçici. Ancak yaptıklarımız bu topraklara kazandırdıklarımız kalıcı ve bakidir. Sayın vekilimizle birlikte sizlere daha iyi hizmet verebilmek yürüdüğümüz toprakta izimizi bırakabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çanakkale’mizin olmazsa olmazı öğretmenler evimizin açılışından önce 2015 yılında şehit olan Ezineli kahramanımız Fatih Duru kardeşimizin adına 12 derslikten oluşan bir okulumuzu açtık. Ezine de muhtarlarımızı, STK’larımızı dinledik. Onların dertleriyle ve sorunlarıyla ilgili çözümleri bulma konusunda ortak çalışmaya vardık. Yorgunluk nedir bilmeden buraya sizlerin arasına geldik. Bu yatırımlar sadece ve sadece bu şehrin daha kaliteli standartlarda olması içindir” dedi.

Eğitime önemli yatırımlar yapıldı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise, Çanakkale’de eğitim ile ilgili birçok yatırımın hayata geçirildiğini ifade ederek; “Çanakkale’de son 15 yılda 406 milyon TL yatırımlar yaptık. Daha kaliteli bir eğitim ile birlikte teknolojiyi yaygınlaştırarak çağın ötesine getirdiğimizi düşünüyorum. Yapılan yatırımlar sayesinde birçok okulumuz daha modern bir eğitim için gerekli şartlara kavuşurken yeni okulları da hayata geçirdik” diye konuştu.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da bir ülkeye yapılan en büyük hizmetin eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek öğretmen evi açılışının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından ise kurdele kesimiyle Çanakkale’nin yeni Öğretmen Evi açılışı gerçekleşti. Açılış töreninin ardından protokol üyeleri, Öğretmen Evi’ni inceleyerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 04.01.2019 18:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol