Deve güreşlerine sahip çıkıyoruz

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çan Belediyesi ve Çan Deveciler Derneği tarafından düzenlenen Havut Giydirme Hayrına katıldı.

Deve güreşlerine sahip çıkıyoruz

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çan Belediyesi ve Çan Deveciler Derneği tarafından düzenlenen Havut Giydirme Hayrına katıldı.

27 Kasım 2018 Salı 15:56
Deve güreşlerine sahip çıkıyoruz

Güney Marmara ve Ege Bölgesinde 200 yıllık bir gelenek olan Deve Güreşleri öncesinde güreş çağına gelen develer için Çan Belediyesi ve Çan Deveciler Derneği tarafından Havut Giydirme Hayrı düzenlendi. Çan Belediyesi Hal Yerinde gerçekleştirilen etkinlikte 20 güreş devesine havut giydirildi. Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan etkinliğe Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu’nun yanı sıra güreş sever vatandaşlar katılım gösterdi. Başkan Kuzu, güreş severlere ve deve sahiplerine hitaben yaptığı konuşmada Çan Belediyesi olarak geleneksel hale getirilen Deve Güreşlerine sahip çıktıklarını söyledi. Deve Güreşlerinin bir gelenek olduğunu vurgulayan Başkan Kuzu; “Biz bunu yaptık, sonrasında derneğimiz bunu yaptı. Çanlı Devecilerimiz güreşin seyrini bizden daha iyi biliyorlar. Bu sene yine dedik ki biz Çan Belediyesi olarak bu işe sahip çıkalım ve her kuruşu Çan Belediyesinden ödenmek üzere güzel bir güreş organizasyonu yapıyoruz. Çanlıların bu işe sahip çıkması bizi sevindiriyor” dedi. Çanlı olup deve güreşlerine katılım göstermeyen devecilerin kendisini üzdüğünü belirten Başkan Kuzu, küçük hesapların bırakılmasını gerektiğinin altını çizerek; “Bu tür faaliyetler bir ve beraber olacağımız faaliyetlerdir. Güreş benim güreşim değil, Çan’ın güreşi ve Çanlı devecilerin hepsinin bu güreşe sahip çıkması lazım” şeklinde konuştu. Geleneksel Çan Deve Güreşleri’nin 24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Kuzu, güreşleri izlemek isteyen vatandaşlardan giriş ücreti alınmayacağının müjdesini verdi. Başkan Kuzu’nun konuşmasının ardından havut giydirilen develer için bir kortej düzenlendi. Çan Belediyesi Panayır Alanı’na kadar süren kortej sonrası havut giydirilen develer arasında gösteri amaçlı bir güreş düzenlendi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol