Gider; “Daha modern pazar yeri Çanakkale’ye yakışır” [VİDEO]

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, vatandaşlara Pazar Pazarında bez çanta dağıttı.

Gider; “Daha modern pazar yeri Çanakkale’ye yakışır” [VİDEO]

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, vatandaşlara Pazar Pazarında bez çanta dağıttı.

26 Ocak 2019 Cumartesi 17:00

AK Parti İl Başkanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık' projesi kapsamında, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Başkanı Gültekin Yıldız, Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Kadın ve Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Pazar Pazarında bez çanta dağıtımı gerçekleştirdiler. Üzerinde ‘Sıfır atık’ vurgusu olan çantaları eşi Ayşe Gider’le birlikte dağıtan Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, hem esnafla hem de vatandaşlarla sohbet etti. Sorun ve talepleri de dinleyen Gider, bir pazarcının ‘Pazar yerine klima istiyoruz. Yazın yanıyoruz, kışın donuyoruz’ isyanı üzerine, “Evet, haklısın. Buranın iyileştirilmesi gerekiyor. Projelerimiz arasında, daha modern bir Pazar yeri var. Katlı otoparkıyla, yenilenen reyonlarıyla, ısıtma-soğutma-havalandırma sistemleriyle Çanakkale’mize yakışır bir Pazar yeri yapmak istiyoruz” dedi.

Çanta dağıtımının ardından konuşan Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, “Dünyamızı poşetten, plastik atıklardan korumak zorundayız. Bunun vakti geldi de geçiyor bile. Biz de hükümetimizin uygulamaya koyduğu projeyle birlikte, bugün teşkilatlarımızla örnek olacak mahiyette bez torbalar dağıttık. Aynı zamanda pazarcı esnafımızın şikayetlerini dinledik. Hoş bir gün oldu. Umuyoruz ki bu gelişir, daha temiz, daha yaşanılabilir bir dünyaya vesile olur” diye konuştu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise; “Biz sadece sözde değil özde çevreciliğin ne olduğunu yaptığımız kanunlarla, yaptığımız çalışmalarla en güzel şekilde gösteriyoruz. Eğer bu çevre bizimse, bu ağaçlar, bu toprak ve biz evlatlarımıza miras vereceksek daha az poşet kullanalım. Bu bağlamda da Belediye Başkan adayımızla ve İl Başkanı, Gençlik Kolları, İlçe teşkilatlarımızla bez torbalar yaptırdık ve onları dağıttık. İstiyoruz ki artık pazarda kadınlarımızın elinde poşetler değil bez torbalar olsun” şeklinde konuştu.

İl Başkanlığı binasında sıfır atık uygulaması başlattıklarını hatırlatan İl Başkanı Gültekin Yıldız, “Bütün çöplerimizi ayrıştırıyoruz. Metalleri, plastikleri, pilleri ayrı ayrı paketliyoruz. Ancak şunu da biliyoruz Çanakkale’de, siz ne kadar ayrıştırırsanız ayrıştırın, çöpe gittiğinizde bunları ayrı ayrı atacak konteynırlar yok. Belediye alt yapı olarak sıfır atık projesine hazır değil. Bugün de bez çanta dağıtarak bu projeyi ayrı bir noktaya taşıdık. Çanakkale’de günde binlerce poşet tasarrufu yapılıyor. Bu çevremiz için çok önemli bir adım. Yakında İlçe ve Mahalle teşkilatlarımızda da sıfır atık projesini hayata geçiriyoruz. Tüm Çanakkalelilerden de bu anlamda destek bekliyoruz” dedi.

Gençlik Kolları Başkanı Burak Balık, “AK Parti geçmişin köklerinden beslenen, geçmişten güç alan ve geleceğe vizyon sunan bir parti. Bu şekilde sıfır atık projesiyle de geleceğini korumaya çalışan ve geleceği için bir şey üreteceğini gösteren önemli, öncü bir parti konumunda projeleriyle devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 28.01.2019 13:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol