Kavakköy beldesine sağlık evi

Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy Beldesinde yapımı tamamlanan Lojmanlı Sağlık Evi, yöre halkına ve engelli vatandaşlara hizmet verecek.

Kavakköy beldesine sağlık evi

Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy Beldesinde yapımı tamamlanan Lojmanlı Sağlık Evi, yöre halkına ve engelli vatandaşlara hizmet verecek.

22 Şubat 2018 Perşembe 11:32
Kavakköy beldesine sağlık evi

2017 yılı Temmuz ayında projesi tamamlanan ve yer teslimi yapılan 1000 m² arsa alanı içerisinde 100 m²'si sağlık evi olmak üzere, 1 adet enjeksiyon odası, 1 adet jinekolojik muayene odası, 1 adet ebe çalışma-muayene odası bulunan Gelibolu Kavakköy Beldesi Lojmanlı Sağlık Evi’nin tamamlandığını belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri; “Sağlık Bakanlığımızın kişi, aile ve toplumların sağlıklarının korunması, geliştirilmesi hastalıklarla mücadele ve kişinin yaşamını sağlıklı olarak sürdürebilmesi için tedavi edici, rehabilite edici ve koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sağlık hizmetini sürdürmektedir. Koruyucu Sağlık Hizmetleri çok geniş kapsamlı bir hizmet türüdür. Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin temel taşlarından olan köylerimizdeki sağlık evleri bunu en çok üstlenmektedir. Koruyucu sağlık hizmetlerinin çoğu birinci basamak sağlık çalışanları tarafından sunulmaktadır. Sağlıklı ve dengeli beslenme, kronik hastalıkların takibi, sağlık eğitimleri, aile planlaması, hastalık taramaları, takipler ve aşılamalar gibi bir çok konuda geniş yelpazede sağlık hizmetlerini sunmaktadırlar. Bu hizmetlerin ilimizde kaliteli, verimli ve insana yakışır şekilde olması için İl Sağlık Müdürlüğümüz iyileştirme çalışmaları yapmaktadır. Bu kapsamda 2017 yılı temmuz ayında projesi tamamlanarak yer teslimi ile başlayan ve 1000 m² arsa alanı içerisinde 100 m²'si sağlık evi olmak üzere, 1 adet Enjeksiyon odası, 1 adet jinekolojik muayene odası, 1 adet Ebe çalışma - muayene odası bulunan toplamda 180 m² kapalı alan olan  "Gelibolu Kavakköy Beldesi Lojmanlı Sağlık Evi"  yeni yerinde yöre halkına ve engelli vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yapımı tamamlanmıştır. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Gelibolu Kavakköy Beldesi lojmanlı Sağlık Evi'nin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz” dediler.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
GeliboluKavakköy
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol